fanaposten.no

Kari Sæthre, her på tur på Totland, etterlyser samarbeid om mobildekning i området.

- Legg godviljen til på Frotveit

Det er faktisk småpenger det dreier seg om når en sammenligner med nytten, mener Kari Sæthre.

Meninger · Publisert 06:57, 5 jun 2018

Telenor har nå snudd i saken og skjønner at de har et samfunnsansvar når det gjelder mobildekningen i disse meget trafikkerte turområdene hele året rundt, men kanskje spesielt om vinteren når det strømmer folk til for å gå på ski.

Les også: Telenor: - Ballen ligger hos kommunen

I utgangspunktet stilte de krav om at foretagendet for deres del måtte gå i null. De ville ikke lide økonomisk tap. Dette var nok ikke rette framgangsmåten dersom meningen var å komme innbyggerne på Frotveit og turfolket til gode.

Telenor har dispensasjon til å bygge ut mobilnettet til innbyggerne. Dette er ikke Bergen kommune sin oppgave. Bergen kommune er nå engstelig for at andre turområder vil kreve at de stiller opp også for dem. Forståelig nok.

Telenor har nå funnet ut at et samarbeid med Bergen kommune er en god løsning,da de er avhengig av nødvendige tillatelser fra grunneierne i området samt byggemelding. Jeg tror ikke det blir noen protester fra grunneierne i området.

Hvor mye Telenor vil legge på bordet er ikke avklart,men prosjektleder Pål Henrik Lukashaugen understreker at det ikke er noe mål for dem å tjene penger i disse områdene. Dette gleder meg å høre, at de virkelig tar samfunnsansvar.

Beboerne på Frotveit er av det beskjedne slaget. De har spurt Telenor om dekning i mange, mange år men er ikke blitt hørt.

For noen år tilbake var de uten telefonforbindelse i lang lang tid. Da var fasttelefonen ute av drift.Da hadde det vært nyttig om de hadde hatt mobildekning,som kunne avhjulpet den kritiske situasjonen.Det har seg nemlig slik at om vinteren når det faller snø og det blåser heftig mister de strømmen meget ofte fordi trær av ulike årsaker ødelegger linjenettet.

Så får vi håpe at byggingen av basestasjonene kommer igang så snart som mulig, og at Telenor legger rimelig med penger på bordet, slik at Bergen kommune er villig til å samarbeide, selv om dette i utgangspunktet ikke er en oppgave for dem.

Folket på Frotveit fortjener å bli hørt,da de har. ventet på en løsning i mange, mange år.

Lykke til Telenor og Bergen kommune. Legg godviljen til. Det er faktisk småpenger det dreier seg om når en sammenligner med nytten.

Luna er funnet

En bilist oppdaget hunden i Grimseiddalen.

Se hva ditt lag fikk i grasrotmidler

2018 ble et rekordår for grasrotandelen. Se hva ditt lag eller forening fikk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten