fanaposten.no

Det er mildt sagt krøkkete å komme seg gjennom Laguneparken på sykkel. For Liv Sylvi Meyer og mange andre er eneste mulighet gjennom kollektivterminalen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Leder: Ikke greit å være syklist på Lagunen

Trøsten får bli at det blir mye bedre når alt er ferdig.

Meninger · Publisert 10:39, 1 aug 2018

Har du forsøkt å sykle gjennom Lagunen-området den siste tiden så vil du nok nikke gjenkjennende til forholdene som Liv Sylvi Meyer forteller om i fredagens avis.

Det bygges i stor stil på alle kanter, og de som kommer fra sør og skal passere kjøpesenter-kolossen har kun dårlige alternativer å velge mellom.

Førstevalget for de fleste blir å karre seg gjennom kollektivterminalen, gjerne i slalom mellom ventende busspassasjerer. Ingen god løsning for noen av partene. Alternativt kan man velge å legge seg ut i hovedveien og følge biltrafikken forbi senteret. Heller ikke en fristende løsning.

Det finnes alternative ruter, som Krohnåsen og rundt Apeltunvatnet eller opp i Holtavegen, men dette er alt for store omveier til at det er reelle alternativer dersom man skal rekke noe.

Nå har aldri Lagunen vært et særlig godt sted å ferdes på to hjul, men situasjonen akkurat nå er ganske ille. Trøsten får bli at alt skal bli veldig mye bedre når Lagunen og de offentlige myndighetene endelig får bygget den nye sykkelveien. Det er regulert gang- og sykkelvei langs Apeltunvatnet. Denne blir sikkert veldig flott, men det er behov for den raskt! Vegvesenet og kommunen må bli ferdige å diskutere og komme i gang med bygging!

Vi synes det er grunn til å stille spørsmål ved hvordan det er gitt tillatelse til bygging uten å tilrettelegge med bedre midlertidige løsninger for myke trafikanter. Vi frykter, som Liv Sylvi Meyer, at folk blir så lei av dårlige sykkelforhold at de parkerer sykkelen i garasjen for godt. Når bilen blir et mye mer komfortabelt alternativ er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor folk velger den.

Heldigvis har tidene endret seg i favør for syklistene, og i nye planer er det som regel alltid strenge krav om god tilrettelegging for sykkel. Vi ser ingen grunn til å tvile på at Lagunen kommer til å bli mye bedre for myke trafikanter i fremtiden, men det er absolutt grenser for hvor lenge man kan leve med unntakstilstand.

Vi krysser fingrene for planene om å få på plass en midlertidig sykkelvei langs Apeltunvatnet i november, i påvente av den store og flotte løsningen som de partene snakker om.

Vi frykter at folk velger vekk sykkelen for godt.

– Alt er klar for 17. mai

Nå er det klart hvem som skal tale til fanafolk før og etter prosesjonen til Nesttun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten