fanaposten.no

– Vi vil beholde roen og harmonien som kjennetegner somrene slik vi kjenner dem, skriver bystyrerepresentant Øystein Bønes i Miljøpartiet De Grønne i sitt innlegg om vannscooterforbudet. Foto: Ståle Melhus

Lang ventetid på vannscooterforbud

Dessverre ser vi ut til å måtte vente til neste sommer før vi får vannscooterforbud.

Meninger · Publisert 09:49, 27 jun 2018

Den 18. mai 2017 opphevet regjeringen vannscooterforskriften med øyeblikkelig virkning.

Det ble blant annet argumentert med at endringen var en forenkling av regelverket. Noe som er grundig feil. Det eneste dette har ført til er at Bergen og andre kommuner over hele landet nå jobber med å lage sine egne forskrifter. Byråkrati-motkjemperne FrP skaper med andre ord mer byråkrati.

Selv om et klart flertall i bystyret ønsker et vannscooterforbud, så må vi vente til ny kommuneplan er behandlet om et års tid. Mer enn 80 prosent av kommunene som uttalte seg i høringen av saken, sa klart nei.

Kommunene har mange viktige oppgaver, og er presset på tid og ressurser. Det var dårlig politikk å gi kommune-Norge en oppgave de ikke har bedt om. Det var også klart nei fra reiselivsorganisasjoner, miljø- og friluftsorganisasjoner til opphevelse av forskriften.

Den umiddelbare opphevingen i fjor har dermed resultert i et høyst uønsket vannscooterfrislipp i et par års tid.

Vi i Miljøpartiet De Grønne ville heller gi både kommunene og livet ved kysten pusterom. Vi vil beholde roen og harmonien som kjennetegner somrene slik vi kjenner dem. Ta vare på kysten og muligheten til å nyte sommervarme på de mange badeplassene vi har, blant annet i Nordåsvannet og Fanafjorden.

Det har vi jobbet for på Stortinget, og det samme i bystyret i Bergen ved å fremme forslag om å innføre lokalt forbud mot vannscootere i kommunen i fjor. Men dessverre ser vi ut til å måtte vente til neste sommer før vi får vannscooterforbud.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år

Den 20. februar fyller sangfuglen, humørsprederen, korentusiasten og kordirigenten Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år. Hun har sunget og trallet med sin...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten