fanaposten.no

Audun H. Nerland fra Smørås er styremedlem i Bergen senterparti.

Krisen i Bergen Senterparti er i stor grad medieskapt

Meninger · Publisert 08:20, 3 apr 2022

Bergen Sp har fått ganske stor medieomtale i den siste tiden. Leserne kan lett få inntrykk av at dette er et parti i full oppløsning på grunn av intern splittelse. Det er nok riktig at det har vært en del uroligheter i partiet. Partiet er imidlertid ikke splittet i to jevnstore fraksjoner. Men mindretallet, som består av noen relativt få personer, har vært veldig aktive i massemediene, og spredt mye desinfo om partiet.

Dette skjedde også i forbindelse med årsmøtet 21.mars, der det ut fra avisene skulle tyde på at Steinulf Tungesvik var hovedpersonen som fikk det omtrent som han ville på møtet. Dette til tross for at Tungesvik og hans meningsfeller så å si ikke fikk gjennom et eneste av sine forslag. Men for Tungesvik, som mener seg som en ekspert i det politiske håndverket, var det viktig å vri nederlaget til en seier.

Vi kan ikke her komme inn på alt det uriktige og forvridde som er sagt og skrevet, men det er ett utspill som ikke bør få stå uimotsagt:

Etter årsmøtet ble Tungesvik intervjuet av journalist Anders Haga i BT. Her prøver Tungesvik å fremstille avtroppende lokalleder Kari Øvsthus som en taper, der han sier: «hun har forsøkt seg som vikarierende leder noen måneder, men ble byttet ut på årsmøtet».

Leseren kan lett sitte igjen med det inntrykket at Øvsthus ikke fungerte godt som leder, og at hun derfor nærmest ble kastet av årsmøtet. Dette er en fullstendig forvridning av historien, der sannheten er følgende:

På årsmøtet i 2021 var Øvsthus innstilt - og valgt - som nestleder for to år, uten motkandidater. Daværende styreleder, Nils Petter Sivertsen, var ikke på valg det året. 15. oktober trakk han seg imidlertid som leder, uten forvarsel. Fra samme dato måtte dermed Øvsthus overta som styreleder, men hun gav klar og tydelig beskjed om at hun bare ville sitte som leder fram til neste årsmøte. Øvsthus har fungert særdeles godt som styreleder.

Det har ikke vært noen form for konflikt i styret etter at hun overtok som leder. Hun har gjort en fantastisk innsats for Senterpartiet i en vanskelig tid med pandemi, travle dager i forhold til stortingsvalget, og med den pågående konflikten med Tungesvik.

På vegne av styret før årsmøte-22 i Bergen Senterparti.

– Eit langt liv med målstrev er over

Oddvar Skre vart fødd 11. mars 1939. Han sovna stille inn laurdag 2. juli, 83 år gamal. Med han har Fana mista ein av sine mest engasjerte personar...

Stenger Grimesvingene i fellesferien

Brattlandstunnelen skal bli høyere – for å unngå at kjøretøy treffer taket.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten