fanaposten.no

Roald Stigum Olsen er leder Vestland Senior Høgre Foto: Privat

Koronadødsfall på sykehjem: Kunne sykehus reddet noen?

– Vi trenger en konstruktiv debatt om dette nå, sier Roald Stigum Olsen, leder Vestland Senior Høgre

Meninger · Publisert 13:54, 26 nov 2020

Lokale helsetopper sier vi nå kanskje kan se lys i enden av tunnelen. Det er rørende å se hvor lojale folk flest er mot strenge smitteverntiltak. Nå bør vi ta oss anledning til å se hvordan vi egentlig har behandlet de kanskje svakeste av oss, - beboere på sykehjemmene under denne pandemien.

Det er dessverre ikke til å komme forbi at det har dødd alt for mange beboere på sykehjem i Bergen, tidligere under det første utbruddet og dessverre også nå i høst. Vi vet lite om hvilken situasjon disse beboerne har har hatt, isolasjonen, besøksrestriksjoner og hvilken sykebehandling de har fått. Personalet har hatt store utfordringer og har utvilsomt strukket seg lenger enn rimelig, det går ikke på det.

Men vi får inntrykk av at de fleste av disse dødsfallene av Covid 19 skjer på sykehjemmene eller på spesialavdelinger på sykehjem. Men kanskje ikke på sykehus.

Jeg blir fortalt at de eldre ikke vil flyttes, ikke vil på sykehus, osv. Men hvem bestemmer eller mener dette? Er det beboerne selv? Er det de pårørende? Legges det til grunn en aldersgrense? Eller er det andre "regler" og bestemmelser for dette, som andre bestemmer? Kunne liv vært reddet om flere hadde kommet på sykehus?

Hvilke kriterier ligger til grunn for at mange sykehjemsbeboere ikke kommer på sykehus selv om de er kritisk syke? Dette kan det være greit at pressen kan dukke inn i, og at kommunen, som har full kontroll med de fleste sykehjemmene i Bergen, kan redegjøre for.

Vi trenger en konstruktiv debatt om dette nå.

Det er dessverre ikke til å komme forbi at det har dødd alt for mange beboere på sykehjem i Bergen

Hvem skal måke dette fortauet?

Det er mange som jobber på for å gjøre Nesttun sentrum farbar på holkeføret. Men hvem som skal måke fortauet for de funksjonshemmede, er fortsatt...

Keolis-sjef sluttet i dag etter rapport om varslingssak

Administrerende direktør Gry Miriam Olsen i Keolis AS har i dag kommet til enighet med styret om å avslutte sitt arbeidsforhold på dagen. Det...

Kikki holder årets Aarebrotforelesning på sin egen bursdag

Kikki Flesche Kleiven fra Espeland skal holde årets Aarebrot-forelesning søndag. Årets tema er «4.54 milliarder år med klimahistorie på 200 minutter».

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten