fanaposten.no

Kommentarer til saken om park ved Midtun bro

Meninger · Publisert 20:56, 2 des 2020

Det er flott at Fanaposten og Nesttunvassdragets Venner later til, ved hjelp av Bergen kommune, å få Norgesgruppen til å ferdigstille parken på nordsiden av elven, da den ikke godkjente løsningen har hatt en del uheldige konsekvenser.

I min husstand er vi to som velger å ta offentlig transport til arbeid (80 bussen) på Haukeland, det være seg på dag - eller ettermiddagsvakter.

Tidligere år har vi 1-2 ganger i året opplevd overvann i undergangen for fotgjengere under motorveien. Etter Norgesgruppen har opparbeidet plassen utenfor Geitanger Bygg og anlagt en ikke godkjent grøntløsning har det vært gjentatt hendelser hvor undergangen står med overvann.

LES OGSÅ: Se bilder fra uværet

Det har vert tragisk å se at folk løpe over motorveien, og komisk å se voksne menn vade barbeint gjennom undergang med tvillingvogn! Bare siden 28/10 har vi løpet av 20 arbeidsdager opplevd 9 situasjoner hvor det har vert nødvendig å benytte støvler for å komme til og fra buss.

Undergangen ligger i marginalt høyde i forhold til elven og slukene makter ikke å ta unna flomvann.

På sørsiden ble asfaltlaget fjernet og erstattet med en enda høyere jord/sandfylling. Vann fra rundkjøringen trenger inn ved fotgjenger overgangen ved nordre ende av broen og kommer innover det som skulle vært park og vasker med seg materiale fra den nye vollen, som det fremgår av bildet til Fanaposten. Før sørøstre inngang til undergangen går dette over en alfor lav fortauskant og fyller deretter opp slukene i undergangen. En betydelig avrenning fra åpningen ved fotgjengerfeltet ved rundkjøringen mot OBS bidrar også sterkt til overvannet.

Det er prisverdig at den nå vil bli gjort noe på nordsiden av elven, men denne løsningen må ha en helling mot elven slik at overvann problematikken i undergangen minimeres. Kosmetisk forbedring er selvsagt ønskelig, men den daglige bruk av området for lokalbefolkningen må være overordnet.

Ber alle relevante etater og lokalpolitikere se til at den nye plan blir til en varig forbedring for fotgjengere som trenger å bruke undergangen.

– Boliger for rusavhengige er det siste Råstølen trenger nå

Over 300 naboer i Råstølen-området har sendt inn høringsbrev der de protesterer mot planene om kommunale boliger for rusavhengige i Steinsvikkroken.

Utbygger får en ny sjanse på Fanaflaten

Planen for boliger på Fanaflaten ble sendt i retur. Nå må utbygger nedskalere prosjektet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten