fanaposten.no

En varm sommerdag i hjemmesykepleien (fra venstre) fikk helsebyråd Rebekka Ljosland (KrF) være med sykepleier Caroline Strande på jobb.

- Kjære Fana hjemmesykepleie, jeg vil bare si tusen takk!

Helsebyråd Rebekka Ljosland har vært med Fana hjemmesykepleie på jobb i sommer.

Meninger · Publisert 09:15, 1 aug 2018

Denne sommeren hospiterer jeg ute på flere sykehjem, på Seniortrimmen, i bofellesskap for personer med psykisk utviklingshemming og i hjemmesykepleien. Jeg ønsker å lære mer om hva som fungerer bra, og hvordan vi kan organisere tjenestene enda bedre slik at brukerne i Bergen kan få enda bedre hjelp.

Forrige uke fikk jeg være med dyktige sykepleier Caroline i Fana hjemmesykepleie en hel dag på jobb. Å jobbe i hjemmesykepleien er både spennende og utfordrende. Det har jeg selv gjort som sykepleier tidligere.

Halv åtte ble jeg tatt godt imot på Nesttun. Men det var ikke bare meg de tok godt imot. Hver eneste pasient ble møtt med vennlighet, faglighet og profesjonalitet overalt hvor vi kjørte i Fana. I en jobb som krever både effektivitet, høy fagkunnskap og konsentrasjon. Vi har så utrolig dyktige ansatte i Fana hjemmesykepleie. Takk for at jeg fikk bli med dere og se hva som kan bli bedre og hva som allerede fungerer bra. Jeg heier på dere alle, og ble glad av å se hvor god omsorg dere gir Fanas pleietrengende.

I det siste har norske politikere valfartet København. For fem år siden startet København kommunen en tillitsreform. Den bygget på noen prinsipper med hovedfokus på mindre kontroll og mer tillit til de ansatte. Der har også jeg vært på besøk, og ble inspirert av endringene. I Bergen kommune gjennomfører vi derfor nå en tillits- og faglighetsreform i hjemmesykepleien.

Byrådet foreslo i fjor å fjerne normtidssystemet, og bystyret vedtok derfor en tillits- og faglighetreform. Reformen innebærer noen viktige endringer: for det første er det brukernes behov som er utgangspunktet. Vi skal nå spørre brukeren hva de trenger, og hvordan de best kan få hjelp. For det andre skal de ansattes egne vurderinger være det som avgjør arbeidshverdagen. Det enkelte tjenestested organiserer selv hvordan dagen skal brukes, og hvilke brukere som trenger mer eller mindre hjelp. For det tredje skal vurderingsteam utrede pasientene nøye. Vurderingsteamene er satt sammen av sykepleiere, fysioterapeuter og ergoterapeuter, som sammen skal kartlegge og prøve ut tjenester for å sette sammen det beste hjelpetilbudet til deg som bruker.

I hjemmetjenestene vil tillitsreformen innebære endringer som vil pågå over flere år. Vi skal prøve ut nye måter å organisere tjenester på, og vi skal ta rutiner og systemer opp til diskusjon. Målet er å gi bedre tjenester til byens pleietrengende.

De omstridte normtidene er nå forkastet, og krangling om antall minutter er heldigvis borte. Det er vurderingene til de ansatte i hjemmesykepleien som blir viktige fremover. De trygge, dyktige ansatte som hver dag leverer gode tjenester i Bergens hjem.

– Alt er klar for 17. mai

Nå er det klart hvem som skal tale til fanafolk før og etter prosesjonen til Nesttun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten