fanaposten.no

Kan sommerskole være mer enn Vilvite, Høyre?

Meninger · Publisert 14:18, 9 aug 2019

Leser i Fanaposten av 19. Juli at Høyre ønsker å utvide sommerskoletilbudet  for barn og unge i ferien. Vil vite har allerede en populær sommerskole , og Høyre vil utvide kapasiteten og tilgjengeligheten.

Dette er fornuftig. Men vi bør også ha et tilbud til barn og unge som har interesse for naturen og dens mangfold. Det er viktig at vi ikke forbruker naturressursene, men utnytter dem på en forsvarlig og bærekraftig måte.

En sommerskole behøver ikke være bare på Vil vite. Den kan også være ute i naturen eller f.eks på et gårdsbruk.

Den tekniske utviklingen finnes i mange ulike næringer. Tenk bare på landbruket. Et fjøs i dag hvor kuene går løs (løsdrift) og melker seg selv ved hjelp av teknologien. Bonden kan sitte i stuen og kontrollere at alt fungerer som det skal i fjøsen.

Teknologien er kommet for å bli, men den menneskelige kontakten mellom dyr og mennesker må fortsatt være til stede.

Bergen kommune bør ta kontakt med ulike organisasjoner som f.eks. speiderne, idrettslag, Bergen turlag, bøndene og kirken, og sjekke mulighetene for å opprette sommerskole for barn og unge. Mange barn er overlatt til seg selv og mobilen i ferien. Dette er meget uheldig.

Vi vet hvor gøy barn synes det er å være på leirskole. Det blir en annerledes hverdag med mye fysisk aktivitet. Det å ta del i gårdsarbeid og være blant dyra og stelle dem har vist seg for mange barn å være meget vellykket.

Barna må få lære hvor viktig det er å ta vare på jorda og bruke den med fornuft (økologisk landbruk) De bør også få kjennskap til hvordan man behandler dyra (dyrevelferd). De aktiviteter som den enkelte skole vil formidle til barna må selvsagt ha et meningsfullt innhold. Når det gjelder opphold på gård håper jeg at Bergen kommune har tatt vare på det bynære landbruk, slik at det da vil være lettere å få gjennomført dette tiltaket.

Gode opplevelser i barndommen er minner for livet. På sommerskolen kan de få nye innfallsvinkler til hva som kan være interessant å drive med på fritiden. De får gjerne øynene opp for at det er gøye ting å gjøre også utenfor den digitale verden. Skulle ønske at Bergen kommune ville støtte opp om de ulike forslagene. Det vil nok koste endel, men barna er jo fremtiden. Oslo har opprettet mange sommerskoler for barna i ferien. Hvorfor skulle Bergen ligge etter?

Leder: Stenging av Sætervegen

Mandag ble Sætervegen stengt for all gjennomkjøring like ved krysset i Fanavegen. Frem til november skal entreprenører på oppdrag fra utbygger Bonava...

- Alle må bidra til mindre trengsel i kollektivtrafikken

Importsmitte og oppstart av studier og jobb etter sommerferien bekymrer Roger Valhammer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten