fanaposten.no

– Jo, barnehagen bør være gratis for alle

Nok en gang tar ikke Unge Høyre parti med de svakeste blant oss, skriver Endre Toft.

Meninger · Publisert 10:56, 17 jan 2019

Lederen av Bergen Unge Høyre var den 15. januar ute i Fanaposten og skrev om hvorfor hun mener gratis barnehage for alle er feil vei å gå. Nok en gang tar ikke Unge Høyre parti med de svakeste blant oss.

I Norge i dag vokser over 100 000 barn opp i fattigdom. Dette er barn som ikke kan delta i bursdagsselskaper, eller være med vennegjengen på kino, fordi økonomien til familien ikke strekker til. Mange av disse barna blir tidlig utstøtt fra resten av samfunnet. Å gjøre barnehagen gratis er bare ett av mange gode tiltak for å hindre disse sosiale forskjellene.

Tora skriver først at ”fordi barnehagen er så utrolig viktig bør alle kunne gå i en barnehage”. Deretter skriver hun at ”full barnehagedekning bør ikke være et mål i seg selv [...]”. Hva Tora mener med dette, er for meg uforståelig, men for AUF er det i hvert fall viktig at absolutt alle barn har mulighet til å gå i barnehagen.

Videre skriver hun at ”det blir helt feil å prioritere en så stor del av velferdssamfunnets penger” på tiltaket. Tora mener derimot det er en god idé å fortsette å gi de rikeste i Norge milliarder i skattekutt hvert eneste år, når man vet at dette er penger som kunne blitt brukt på gode velferdstiltak.

Dessverre er det ikke overraskende at Unge Høyre nok en gang ikke er på lag med de svakeste. De siste 5 årene har Høyre nemlig systematisk jobbet med å øke maksprisen i barnehagen. Dette gjør at alenemoren med 4 barn får betydelig mindre å rutte med i løpet av en måned. Unge Høyre evner ikke å se konsekvensene av egen politikk.

Unge Høyre er nå, som alltid, på feil side av historien. De arbeidet hardt mot at den Videregående skolen skulle bli gratis for alle. De arbeidet systematisk for at Høyere utdanning bare skulle være tilgjengelig for de få. Nå arbeider de hardt mot at barnehagen skal være gratis – og tilgjengelig for alle. Det er trist at Unge Høyre ikke lærer av tidligere feilslått politikk.

Høyre mangler troverdighet

I fredagens utgave av Fanaposten skriver Eivind Nævdal-Bolstad fra Høyre at partiet hans går til valg på å kutte eiendomsskatten i Bergen. Det kan...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten