fanaposten.no

Trond Wathne Tveiten er lokal MDG-politiker. Foto: Foto: Camilla Glaister.

Ikke gi etter for Norwegian sin grådighet

Meninger · Publisert 13:43, 7 jan 2021

Det er merkelig hvordan et selskap som gjør sitt ytterste for å slippe unna å betale skatt til Norge nå vil at de samme skattebetalerne nå skal betale for at selskapet skal overleve. Jeg er ikke imot støtten til Norwegian fordi jeg er skeptisk til flytrafikken, men fordi dette er et selskap som til de grader har opptrådt usolidarisk. Nå vil de at den samme staten som de vil flykte unna skal betale for moroa deres.

Nå har det seg ikke slik at Norwegian har denne pandemien å skylde på, som en del andre flyselskaper her. Dette selskapet satset høyrisikabelt allerede før krisen og nå utnytter de krisen for å få andre til å betale regningen av høy spekulasjon. Hva med å rette en forespørsel til irske myndigheter, siden det er der de har hovedkontoret sitt? Hva med å be kineserne som har store eierandeler i selskapet å punge ut? Nei, det de gjør er å forvente at de som de helst vil unngå å betale skatt til skal punge ut for dem. Men å la den samme staten de vil sende regningen til få noe av overskuddet i skatt om den risikable forretningsdriften hadde gitt store overskudd, nei, det vil de ikke.

Pengene som Norwegian ønsker kan brukes på en rekke andre områder. Store deler av utelivsnæringen og kulturbransjen sliter under denne pandemien. Folk som har jobbet hardt i årevis med å drive barer, kafeer og restauranter risikerer nå å miste alt. Her snakker vi om tusener på tusener med arbeidsplasser over hele Norge, men spesielt i de store byene. Forsvinner disse så vil kun store kjeder som McDonalds og Starbucks være igjen, noe som vil bety et fattigere samfunn.

Jeg oppfordrer politikerne til å ikke la seg lure og heller bruke pengene på seriøse aktører. Denne regjeringen påstår at de er for små og mellomstore bedrifter. Det er nå de har muligheten til å vise at dette stemmer.

Fana og Smørås inn i kretsstyret

NFF Hordaland hadde sitt fotballting mandag. Kristian Jæger (Fana) ble valgt inn som nestleder, mens Erik M. Throndsen (Smørås) rykker opp fra vara...

Det lille galleriet blir større

Kunstnerne på Hop tar i bruk nabolokalet for å få plass til mer kunst. Men Atelier Juni skal også tilby noe mer attåt.

Matoma og Gøran fant hverandre

Fanagutten imponerte i sin The Voice-audition.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten