fanaposten.no

TILTAKSPAKKER: – Arbeiderpartiet ser at felleskap nytter, vi mener det er nødvendig å forlenge de midlertidige inntektssikringsordningene, skriver Rigmor Aasrud (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB

Hvem ser du Erna?

Nesten 200 000 mennesker er fortsatt ute av arbeidsmarkedet over et halvt år etter koroanapandemien.

Meninger · Publisert 21:00, 15 okt 2020

For Ap har det vært avgjørende at tiltakene i krisepakkene som Stortinget vedtatt har hatt en sosial profil. At kostnadene ikke belastes fellesskapet, mens gevinstene havner i private lommer. Dette er viktig for å sikre tillit og å bidra til at ulikhetene ikke øker enda mer enn de har gjort under Erna Solbergs regjeringer.

«Erna ser deg» stod det på munnbindet statsministeren troppet opp med i Stortinget i forrige uke.

Jeg tipper alle de som har delt de 30 milliardene i skatteletter som regjeringa og Stortingsflertallet har stått bak, nikker gjenkjennende til det. Det inkluderer de som i juni i år får 1,3 milliarder i ekstrarabatt på formuesskatten fordi de eier aksjer. Også bedriftene som slapp å betale to ukers lønn til de som ble permittert føler seg nok også sett.

Men arbeidsfolk som Solberg foreslo skulle minste nesten 40 prosent av inntekten sin over natten, ble de sett? Eller de som tjente under 150 000 kroner, var lærlinger eller som jobbet som frilansere og selvstendig næringsdrivende?

Så statsministeren dem i mars, da regjeringen bestemte at landet skulle stenges ned?

LES OGSÅ: Historieløs byutvikling

Arbeiderpartiet kunne ikke akseptere at regjeringen lukket øynene for folk flest. Og heldigvis så hadde Stortinget bedre gangsyn enn regjeringen.

Resultatet av det arbeidet vi i Arbeiderpartiet sto i spissen for i Stortinget, betyr at kompensasjonen til de permitterte ble 16,5 milliarder kroner. Penger som Erna ikke så at folk trengte da de ble sendt hjem i mars.

Og siden Erna ser deg, så mener hennes regjering at det er på tide fjerne de midlertidige ordningene. Det skjer fra nyttår og er Ernas julegave til de ledige.

Arbeiderpartiet ser at felleskap nytter, vi mener det er nødvendig å forlenge de midlertidige inntektssikringsordningene fordi vi ser at koronasituasjonen er krevende for folk.

Vi vil prioritere trygghet for jobb og trygghet i jobb. Til det trenger vi en velferdsstat som stiller opp.

FIKK DU MED DEG DENNE? Prosten i Fana: - Skal retten til å reservere seg fra samarbeid med en kvinne få fortsette?

Arbeiderpartiet kunne ikke akseptere at regjeringen lukket øynene

TV-innspilling satte fart i drømmen om å lage countryplate

Da Tor Endresen og datteren Anne-Sophie var med i «Hver gang vi møtes», møtte de en artist som endelig skulle få dem til å lage en countryplate...

Ida (17) fra Steinsvik gjør det igjen: – Mer skummelt denne gangen, nå må jeg levere

Hun satt seg ned og begynte å skrive. Og bortsett fra at skrivesperren meldte seg midtveis, er det trolig enda en flere låter på gang.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten