fanaposten.no

– Hva med å ansette en egen hovmester som gratis og smilende åpner denne vanskelige porten og parkerer, skriver Egil Lepsøe om sykkelparkeringshuset på Nesttun. Det antydes nemlig at det er for mye arbeid å dra frem bankkortet for å betale én krone for å få tilgang. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

– Hva med en hovmester for syklistene på Nesttun?

DEBATT: – Nå må noen ta ansvar og hjelpe disse plagede syklistene, skriver Egil F. Lepsøe.

Meninger · Publisert 13:29, 12 mar 2019

Jeg leser i Fanaposten den 22. februar med stor undring, og uendelig forståelse, om syklistene som besværer seg over adgangen til sykkelparkeringen på Nesttun.

Her har kommunen brukt 1,5 millioner på å lage et helt eget parkeringsanlegg for sykler, hvor de kan stå trygt og under tak. Men, den samme kommunen har den åpenbare frekkhet å forlange, sier og skriver kroner 1,-, for adgang til sykkelhuset.

Ikke bare vil de ha betaling, man må sannelig finne frem sitt bankkort for å betale og få adgang. Det virker som folk oppfatter sykkelparkeringen som litt for tungvint å bruke, hevdes det.

På Nesttun står det langt flere sykler parkert utendørs enn inne i de relativt sikre husene, og i snitt står der altså fire sykler per dag.

Marthe Hammer (SV), som selv stod for den offisielle åpningen på Nesttun, synes selv at det kan være et ork å måtte lete frem bankkortet for å komme seg inn i et p-hus når alt hun vil er å komme seg raskt frem, sier hun til avisen.

Hvordan disse plagede syklistene i det hele tatt kommer seg opp om morgenen er ikke godt å forstå, men her må kommunen ta ansvar.

Hva med å ansette en egen hovmester som gratis og smilende åpner denne vanskelige porten, parkerer sykkelen, låser den fast og samtidig serverer en enkel frokost før den utslitte syklisten kan fortsette sin ferd mot arbeidsplassen. Hvis de i det hele tatt orker å gå på f. eks. Bybanen.

Cecilie hyller hundeheltene

Paret kom kjørende i lastebil da en liten, korthåret chihuahua pilte ut i rundkjøringen. Da handlet de lynraskt og fikk reddet tre rømlinger.

Gneist ruster til toppkamp

– Jeg tror at det at vi har fått jobbe sammen i et år begynner å vises littegrann, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten