fanaposten.no

Arild Hermstad er 1. Kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Hordaland. Foto: Jon Skille Amundsen

Høyres miljønykker

DEBATT: Høyre har en evig tro på at alle miljøsaker kan løses en annen gang, og helst av andre.

Meninger · Publisert 13:08, 16 mar 2017

Tidligere i vinter strandet en hval på Sotra med store mengder plast i magen. I ukene etter har flere ministre og ikke minst folk langs kysten plukket søppel. Alle er enige om at noe drastisk må gjøres, men gode miner er i ferd med å bli til slett spill hos regjeringspartiet Høyre.

Fjell Høyre fikk nylig vedtatt en resolusjon på Høyres landsmøte for å bekjempe plastproblemet. Men da Stortinget to dager senere behandlet et representantforslag fra Miljøpartiet De Grønne om plastforsøpling, stemte Høyre mot alle våre forslag. Dette på tross av at mange av tiltakene var så godt som identiske med deres egen resolusjon. Noe sier oss at dette har mer med prestisje å gjøre. Det skyldes også en evig tro på at alle miljøsaker kan løses en annen gang, og helst av andre. Dette har vi ikke tid til. Det som skjer med havet må være en alvorlig vekker for alle oss kystfolk her vestpå.

Jeg hadde forventet et utålmodig og løsningsorientert Høyre som ser forbi ideologiske skillelinjer. Men neida. Det er fristende å spørre: Hva tenker Høyre at folk skal spise den dagen det er mer plast enn fisk i havet? Ifølge Verdens Økonomiske Forum kan dette skje i løpet av de neste tretti årene. Norsk næringsliv vil bli svært hardt rammet, vi er et lite land med en lang og rik kyst.

Miljøpartiet De Grønne vil handle nå for å ta vare på havet. Håndteringen av denne saken viser at når et parti henger seg opp i egne posisjoner uten vilje til å finne felles løsninger, så taper miljøet. Det kan vi ikke tillate lenger.

Front mot front på Kokstad

Veien stengt etter ulykken.

Yogastudio legger ned

Dittyogastudio i Kokstadvegen legger ned driften etter omtrent halvannen års drift.

Slik vil de gi ungdom et nytt tilbud om kveldene

Fana IL vil åpne Fana Arena om kveldene og nettene for å gi ungdom et tilholdssted.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten