fanaposten.no

Øyunn Stokkeland Kåset er listekandidat for De Grønne i Bergen. I sitt tilsvar til Knut Vindenes (H) skriver hun at Høyre svikter bybanen og ikke prioriterer klima. Foto: Privat

Høyre svikter bybanen

Meninger · Publisert 14:24, 31 jul 2019

Partiene som ikke går til valg på å redusere veitrafikken og redde klimaet kan ikke kalle seg grønne. Det er byens største utslippskilde, og bybanen og bompenger er våre viktigste virkemidler for å redusere utslippene. Disse vil ikke Høyre ta i bruk.

I Knut Vindenes sitt svar i Fanaposten 19. juli bruker han bybanen som eksempel på grønn politikk fra Bergen Høyre. Her trengs en oppdatert virkelighetsbeskrivelse. Partiet som gjør sport i å omtale klimakrisen som vår tid største utfordring, har vist nok ganger at de ikke har tiltakene eller viljen til å gjøre noe med det.

En stemme til Høyre er ikke en stemme for bybanen. Høyre melder omkamp om valg av bybanetrasé over Bryggen, og sier i partiprogrammet sitt at de vil «regulere», ikke bygge, bybane mot Åsane. Høyre åpner dessuten for å samarbeide med bompengepartiet for å danne byråd etter valget. Bompengepartiet går til valg på full stans i utbygging av bybanen til alle bydeler. Dette setter hele bybaneprosjektet i fare og er uansvarlig politikk for klimaet og et svik mot bergensere. I praksis er Høyre altså mot bybanen.

Bydelen Åsane, som med tiden har blitt omgjort til en asfaltjungel, fortjener bybane i kompensasjon for den feilslåtte byutviklingen vi har hatt mens Høyre har styrt byen. Den spredtbygde byutviklingen gjør folk mer bilavhengige, ikke mindre. En storstilt satsning på sykkel, kollektivt og gange er det byen trenger. Det er ingen tvil om hva Høyres nye kompis, bompengepartiet vil prioritere. I programmet deres er bil nevnt tre ganger så mange som klima, miljø og barn. Det er lite annet enn et manifest for økt privatbilisme.

Er det én ting bompengedebatten har vist, er det at Høyre ikke står støtt når det stormer rundt viktige klima- og miljøtiltak, verken nasjonalt eller i Bergen. Ved å snu seg etter vinden gir Høyre etter for de som roper høyest, mens barn og unge som skriker etter klimahandling oversees. Konsekvensene om vi ikke lytter til klimastreikerne, er mangeganger større enn kostnaden bybanen i Bergen har. Det haster å gjøre noe med klima. Vi må handle nå.

Om du, Vindenes får lyst til å være med i et parti som faktisk prioriterer klima, er døren til De Grønne alltid åpen.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten