fanaposten.no

Fredagens skolestreik, som her foran Stortinget, får stor oppmerksomhet. Foto: NTB Scanpix

Høyre med klimaoffensivt nytt program for Bergen

Heldigvis er der politikere i de aller fleste partier som brenner for klimasaken. Jeg er en av dem.

Meninger · Publisert 17:20, 26 mar 2019

Jeg leser lederen «Barn og klima» i Fanaposten 19. mars med interesse i forbindelse med skolestreikene for klima. Mer klimaengasjement fra politikerne etterlyses, dvs «…de grepene som må til». Heldigvis er der politikere i de aller fleste partier som brenner for klimasaken og jeg er en av dem.

Jeg har som kandidat for Bergen Høyre i høstens valg dette høyt på min agenda. Jeg er begeistret over at det nye programmet for Bergen Høyre er tydelig i måten klimautfordringen omtales på. Klimakapittelet innleder med å slå fast: «Klimautfordringene er en av vårs tids aller største utfordringer og det er nå kritisk viktig å raskt nok gjennomføre tiltak som monner.»

Videre heter det også: «Det handler om sterk fokus på FNs Bærekraftsmål både i den kommunale virksomheten og hos alle aktørene i regionen for øvrig. Som en stor by i et rikt land har vi betydelige muligheter til å kutte i utslippene våre og gå foran i kampen mot klimaendringene. Vi har alle forutsetninger for å lykkes med det grønne skiftet gjennom sterke forskningsmiljøer, et mangfoldig næringsliv og en suveren omstillingsevne.».

Jeg er også glad for at partileder (H) og statsminister Erna Solberg slår fast at «Klimakampen er en kamp hvor kun seier er godt nok».

En ting som sittende byråd skal ha ros for er etableringen av Grønn strategi. Heldigvis er det etablert høye klimaambisjoner for byen vår. Nå ser jeg frem til at et nytt Høyre-ledet byråd skal sette enda mer effekt inn i gjennomføringen av Grønn strategi og derfor har Høyre programfestet å øke midlene til Grønn strategi.

Så er jeg veldig glad for å se ungdommens sterke engasjement for klimasaken gjennom streikene. Da får vi enda mer fokus på en av de brennende viktige saker i vår tid. Jeg vil også si som Tom-Christer Nilsen, Stortingsrepresentant for Høyre, i BT 23. mars; det er viktig at flest mulig av dere ungdommer melder dere inn i de politiske partier og kjemper for saken der også.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten