fanaposten.no

Geir Steinar Dale er leder i Arbeiderpartiet i Bergen. Foto: Arkiv

Høyre mangler troverdighet

Meninger · Publisert 20:59, 22 aug 2019

I fredagens utgave av Fanaposten skriver Eivind Nævdal-Bolstad fra Høyre at partiet hans går til valg på å kutte eiendomsskatten i Bergen.

Det kan godt hende at Nævdal-Bolstad har kort hukommelse og ikke husker det økonomiske kaoset Høyre etterlot seg i byen før sist valg. Høyrebyrådet uttalte selv at kommunens økonomi ikke var bærekraftig etter 12 år med høyrestyre. Her har Høyre ingen troverdighet.

Siden 2015 har Arbeiderpartiet ryddet opp i økonomien. Den økonomiske handlefriheten er gjenvunnet. Likevel er det uansvarlig og gå til valg på kutt i eiendomsskatten. I løpet av de neste årene vil vi bli flere eldre og flere som trenger kommunens tjenester. Det er positivt at våre medmennesker lever lengre, og da skal vi levere tjenester i verdensklasse. I motsetning til Høyre er det ikke et mål for oss å ha en billigst mulig eldreomsorg, vi vil ha den best mulig! Fordi vi mener våre eldre fortjener det beste.

Jeg er enig med Nævdal-Bolstad at det er viktig å passe på de offentlige utgiftene. En skal alltid være på vakt for økt byråkrati, men Høyres inngang til tema er altfor enkel. Vi er opptatt av at Bergen kommune skal gi gode tjenester til bergenserne, og da er vi avhengig av dyktige ansatte. Å kalle flere lærere, kreftkoordinatorer og flere ansatte på sykehjemmene i Bergen for økt byråkrati er ikke redelig.

Arbeiderpartiet styrer Bergen på en trygg måte sammen med KrF og Venstre, men vi er ikke i mål. De siste årene har vi brukt på å ordne opp i rot og kaos som var hverdagskost under Høyre frem til 2015. Dessuten stemmer det ikke at Arbeiderpartiet har økt eiendomsskatten. Tvert imot har vi holdt den på helt samme nivå som eiendomsskatten Høyre selv innførte i 2015. I tillegg har vi økt bunnfradraget til en million, som betyr at de som har minst bolig også betaler minst eller ingenting i det hele tatt. Når Høyre nå bruker politisk retorikk for å påstå at vi har økt eiendomsskatten, ville det vært det samme som å si at regjeringen har økt skattene med over 40 milliarder kroner bare fra juni i fjor til juni i år. Det kalles prisstigning. Skal Høyre styre byen, burde en som et minimumskrav ha peiling på enkel økonomisk forståelse. Noen må hente frem igjen kalkulatoren.

Eiendomsskatten i Bergen har de siste fire årene bidratt til bedre skoler, flere lærere, nye sykehjem og flere sykepleiere. Om Høyre har tenkt å kutte eiendomsskatten må de også svare for hvilke av disse tjenestene de skal kutte.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten