fanaposten.no

Høyre leverer ikke på klima

Meninger · Publisert 09:13, 15 jul 2019

Knut Vindenes og Jana Midelfart Hoff skriver i Fanaposten 5. juli at Høyre tar kampen mot Co2-utslippene og klimaendringene. Dette stemmer ikke. I 2018 gikk norske utslipp opp på Høyre sin vakt. Å si at klima er viktig for Høyre er en overdrivelse av dimensjoner.

Det er svært gledelig at Bergen Høyre stemte for De Grønne sitt forslag om å erklære klimakrise. På Stortinget og i regjering der Høyre faktisk har makt til å gjøre noe, er prioriteringen en helt annen.

Istedenfor et oppgjør med “flyskam” bør Erna Solberg ta et oppgjør med sin egen dårlige klimapolitikk. Regjeringen hadde nylig mulighet til å stemme for De Grønnes forslag som vil fikse oss nattog til Europa. Dette stemte de mot og bør nå kjenne på skammen over de dårlige flyalternativene.

Vindenes og Hoff skriver at vi skal “spille på lag med næringslivet”. Forslagene deres betyr i praksis å nok en gang komme halsende etter næringslivet som har skjønt at det ligger penger i å løse klimakrisen, ikke i å skape den. Det Vindenes og Hoff heller burde foreslå for å kutte klimagassene i privat sektor, er å mangedoble Co2-avgiften slik at næringslivet får et intensiv til å kutte ut det som forurenser. Pengene vi får inn må så brukes på en massiv satsning innen grønne næringer.

Vi blir stadig påminnet at det haster å kutte utslipp. Når det en sjelden gang blir ytret fra høyrepolitikere, er det på sin plass å spørre hvorfor de da fører en politikk som totalt ignorerer dette. Det krever vilje å gjøre noe for klimaet. Erna Solberg er Norges mektigste politiker, men utslippene våre øker.

Høyre har fått nok av muligheter til å vise at de er et parti som vil gjøre noe for klimaet. Ønsker dere klimapolitikk som monner Vindenes og Hoff? Da må dere stemme grønt i høstens valg.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten