fanaposten.no

Historisk milepæl er nådd!

Meninger · Publisert 09:17, 11 jun 2019

I disse dager har foreldrene til nesten tre tusen små bergensere ventet på tilbud om barnehageplass. I løpet av de siste ukene har mange fått bekreftet hvor de små skal tilbringe dagene de neste årene. Byrådet har jobbet etter mål om at alle skal få tilbud om barnehageplass i den bydelen de bor. Og for aller første gang får alle familier, i alle bydeler tilbud om plass i egen bydel – dersom de ikke har ønsket plass et annet sted. Det er en historisk milepæl, og vil gjøre livene enklere for mange småbarnsfamilier i Bergen!

Bergen har tilbudt alle barn med rett barnehageplass siden barnehageretten ble innvilget. Det er likevel ikke mange år siden langt flere familier måtte belage seg på å reise på kryss og tvers i byen for å levere og hente barna i barnehagen. Det fører åpenbart til både stress og unødvendig transport.

I fjor fikk familier i alle bydeler, unntatt Arna, Bergenhus og Årstad, barnehageplass egen bydel. Når vi nå klarer å tilby alle familier i hele Bergen barnehageplass i egen bydel handler det om at vi har jobbet målrettet for å kartlegge plasser og bygge ut barnehager. Bare i fjor åpnet vi 208 nye kommunale barnehageplasser i Leaparken barnehage, Minde barnehage, Vadmyra barnehage, Indre Arna barnehage og Storetveit barnehage.

Vi er overbevist om at det å få barnehageplass nært der man bor vil gjøre familielivet enklere og knytte nabolag tettere sammen. Vi håper dessuten at det kan gjøre overgangen til skolen enklere når barna møter flere kjente fjes fra barnehagen i nærområdet.

For første gang i Bergens historie kan vi gi alle barnefamilier tilbud om barnehageplass i egen bydel. Det skyldes ikke tilfeldigheter, men målrettet innsats fra Arbeiderpartiet, Krf og Venstre!

Bjørg (85) og Arnulf (90) bytter enebolig med leilighet etter 62 år

Etter 62 år i enebolig på Hordnes har ekteparet Bjørg (85) og Arnulf Holm (90) kjøpt seg leilighet.

Stoppet bilister uten fartsskriver, omregistrering og lysbjelke

Politianmeldelser, bøter og en bunke med bruksforbud ble delt ut, da Statens vegvesen hadde kontroller ved Fana kirke, Lagunen og Grimen.

Åpner opp noen ferieland, og ønsker flere turister velkommen til Norge

Nå åpnes det opp for at nordmenn kan reise på ferie til en rekke land i Europa. Men husk at du kan havne i karantene på returen, hvis et land...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten