fanaposten.no

Erling Wanvik gleder seg over at Bergen kommune har godkjent planene for den nye ishallen på Slåtthaug. Foto: Tegning: Backe Idrett

«Heis flagget på Slåtthaug»!

Meninger · Publisert 21:00, 25 jul 2021

En stor takk til Bergen Kommune som har «banket» igjennom og derved gitt grønt lys til bygging av en tidsmessig skøytehall på Slåtthaug, og som må karraktiseres som «kronen på verket».

Slik jeg har sett det avbildet,- må jo dette bli et riktig flott tilskudd i forbindelse med det allerede prisverdige tiltaket Bergen Kommune har lagt for dagen her oppe på Slåtthaug.

Ettersom Slåtthaug er mitt barndomssted, og følgelig har vokst opp her fra jeg var en neve stor, og nå er nærmeste grunneier til området, har det gitt meg rikelig andledning til å følge utviklingen på stedet. En utvikling som har gitt «frukter». Og det beste som kunne skje her på Slåtthaug,- var at Bergen Kommune kjøpte opp betydelige arealer i 1970 og med formålene: skole, idrett og frilufts-liv,- altså en såkalt «folkehelsebark» som tilsier nytteverdier uansett alder m.,a.o. et unikt område fri for komersiell utbygging og gjennomgående veier,- en oase midt i en urban utvikling, en etterlengtet tilstand folk trenger i dag.

Fana Idrettslag må avgjort få den største ros, som nærmest utrettelig har stått på sin «barrikade» i nærmere en halv mannsalder, en verdifull sak de håpte og trodde på, som nå er i ferd med å «lande» nettop her på Slåtthaug, en «gavepakke» som tilsier en moderne skøytehall med en mengde fasiliteter.

Ishallen vil bl.a. romme 400 meter skøytebane og treningsbane for ishockey. I tillegg kan det komme på plass foaje, turnhall samt flere aktivitetsaler for idrett. NTG Ungdomsskole for opp til 288 elever, idrettsmedesinsk avd., kafe-kiosk, klubb-butikk m.v.

En takk til Bergen Kommnune for utmerket og fremsynt samarbeidsvilje som endelig har slått ut i «blost». Så gjenstår det å håpe,- at «solide» og gavmilde sponsorer blir «med på laget» i en sak som vil bli et stort must for samfunnet her vest og som nærmest må betegnes som en «flaggsak».

Slo vekter og truet politi - må i fengsel

En 50 år gammel mann må sone etter to tilfeller av uprovosert vold.

Norge gjenåpnes lørdag klokken 16

Lørdag klokka 16.00 blir det en mer normal hverdag i Norge. Samfunnet gjenåpner omtrent for fullt.

To brudd for Aurora

Poenget mot Vipers kostet dyrt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten