fanaposten.no

– Hareide leverer!

Meninger · Publisert 13:34, 18 mar 2021

Samferdslesatsinga til regjeringa Solberg er historisk. Infrastruktur vert bygd ut i eit tempo som aldri før. Løyvingane er dobla og heile samferdslesektoren er fornya og forbetra.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide legg fram Nasjonal transportplan for dei neste 12 åra, vegkartet for korleis morgondagens infrastruktur skal knyta heile landet saman.

Mellom prosjekta som er prioritert i første seksårsperiode er ny E39 mellom Ådland og Svegatjørn. Kostnaden for prosjektet er 37.7 milliardar kroner. Staten bidreg med 1 milliard kroner i første seksårsperiode, og i tillegg kjem bidrag frå bompengar.

Strekninga går mellom Ådland på Stord og Svegatjørn i Os, med bruer over Langenuen og Bjørnafjorden. Prosjektet reduserer reisetida mellom Stord og Os med ein time, og vil såleis ta ein halv time.

Med både utbygd Hordfast og Rogfast, vil E39 mellom Stavanger og Bergen vera fergefri. Dette er særs viktig for busetnad og næringsliv langs kysten, men også for samhandling mellom Stavanger, Haugalandet og Bergen.

Prosjektet er blitt mogeleg fordi det er gjort ei optimalisering på kostnadar. Vidareutvikling av flytebrua har redusert dei forventa kostnadane med over 7 milliardar kroner.

Dette prosjektet byrja Vestlandsrådet å arbeida med for 20 år sidan, og det er svært gledeleg at samferdselsminister Hareide har fått det på plass. Innan 10 år køyrer vi fergefritt!

Tatt i 139 km/t i 80-sone. Ba om nåde

23-åringen ba om rettens nåde og hevdet han ville miste jobb og hjem om han mistet førerkortet.

Streik avverget - enighet i lønnsoppgjøret

LO og NHO kom til slutt til enighet, men sier forhandlingene har vært tøffe.

Forsvarer tittelen digitalt

Skuffelsen hos musikantene var stor da helgens korpskonkurranse Hordablæsten ble avlyst. Men den gjennomføres digitalt. De regjerende mesterne,...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten