fanaposten.no

Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix

"Gratulerer, Os. Gratulerer med tapet"

Dere har tapt, dere har feilet kolossalt.

Meninger · Publisert 13:11, 24 jul 2017

Til Os angående svanen Havnesjefens kommende avlivning.

Gratulerer, Os. Gratulerer med tapet. For dere har tapt, dere har feilet kolossalt.

Gratulerer med å lære ungene at det enkleste er pistol. Gratulerer noe så innmari med å lære etterslekta at det enkleste er å drepe, når noe fra naturen går mennesket imot. Og gratulerer med å velge dreping som enkleste – og første – løsning når det finnes andre løsninger.

Dere har med bestemmelsen over avlivning av Havnesjefen ikke bare satt Os på kartet over steder hvor dyreplageri er anerkjent. Dere har også innrømmet deres inkompetanse ovenfor naturvett og forståelsen for alt levende.

En varm takk til de sjelene som hadde vettet på rett sted og har gjort en formidabel innsats med å hjelpe Havnesjefen og å forsøke å spre informasjon om svaner, som dessverre ikke nådde fram til de som trengte å få den inn. Mennesket tar jo så stor plass på denne jorda, da er det ikke rom for andre jordboere, verken til lands eller til vanns lenger.

Kommunen og ordføreren får den største og mest inderlige takken da de har feilet mest av dem alle, ved å la dyreplageriet gå sin gang uten følger for de som utsatte svanen for sin dårlige oppførsel og dermed gjorde sin del for at utviklingen ble som den ble.

I etterkant, kan jeg få foreslå at samtlige i Os – spesielt kommune og inderlig særlig ordføreren – kreves å gjennomføre et kurs i naturvett og spesielt svaners revirhevding, familiebeskyttelse og oppførsel, slik at ikke flere svaner må avlives på grunn av uvettet i Os?

Takk også, til kommunen og ordføreren og de som har plaget Havnesjefen til han lærte at mennesker var farlige, for dere har sørget for at en svanemake nå blir enslig resten av livet.

Dere burde skamme dere!

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten