fanaposten.no

Gjør hjemmeleksen, Hassel

Øystein Hassel mener Høyre/Frp-regjeringen svikter Vestlandet. Jeg tror heller Hassel bør lese seg opp på hva ordet svik betyr.

Meninger · Publisert 14:12, 2 feb 2017

Øystein Hassel mener Høyre/Frp-regjeringen svikter Vestlandet. Jeg tror heller Hassel bør lese seg opp på hva ordet svik betyr.

01.02 var Øystein Hassel ute med et stort intervju i Fanaposten hvor han stemplet Erna Solberg som en sviker mot sin region og mente at Høyre ikke har levert politikk som er god nok for Vestlandet. Hassel varslet at han ønsket høyere skatter og en tiltakspakke for arbeid på Vestlandet.

For å begynne med tiltakspakken, hvor jeg er enig med Hassel. Her har regjeringen levert tidenes tiltakspakke på 4 milliarder kroner, kombinert med aktivitetsplikt for unge sosialhjelpsmottakere og tiltak som skal få flere ut i arbeid. For hva er egentlig et svik? 4 milliarder i tiltakspakke til Vestlandet og skattelettelser til bedriftene i regionen, eller en skattesmell på 15 mrd kroner fra Arbeiderpartiet? Kan Hassel med hånden på hjerte vise til en bedrift som ønsker høyere skatt?

Det virker som Hassel kritiserer Høyre på autopilot når han sier at det er fallet i oljepris som har skyld i arbeidsledigheten, men at mangel på tiltakspakker fra Høyre gjør situasjonen verre. Det stemmer simpelthen ikke. Tall fra SSB viser at økonomien sakte, men sikkert snur, at fallet i oljeinvesteringene bremser og arbeidsledigheten har nådd toppen. Samtidig ser vi en økning i boligutbyggingen og økt eksport, så sannsynligheten for en konjunkturoppgang er stor. Dette er bare noen eksempler på at regjeringens politikk og tiltakspakke fungerer, og det viser at Hassel tar veldig feil i sin kritikk.

Det som derimot er et svik mot Hordaland er når Arbeiderpartiet har solgt ut fylket vårt til Sogn og Fjordane gjennom en av de dårligste avtalene i historien for vår region. Arbeidsplasser, verdiskapning og makt flyttes ut av Bergen og Hordaland, og inn i Sogn og Fjordane. Forstå det dem som kan.

Jeg mener politisk debatt er bra, og vi kommer til å ha mange debatter fremover. Likevel blir jeg bekymret når Hassel sin eneste politiske løsning er å øke skattene. Det siste Vestlandet trenger nå er en skattesmell fra Jonas Gahr Støre fra Oslo.

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten