fanaposten.no

Gi oss trafikklys i Sædalen

Elevrådsleder Sara Le Hjertholm på Sædalen har en klar oppfordring til vegvesenet.

Meninger · Publisert 15:21, 13 nov 2017

På vegne av alle elevene ved Sædalen skole ønsker vi i Elevrådet å få satt opp et trafikklys ved fotgjengerovergangen inn til Sædalen skole.

Vi ønsker å få trafikklys i fotgjengerovergangen fordi det er mange barn som går over på veien til skolen. Vi tenker at det kan være farlig for elevene å gå til skolen på denne måten. Vi har spurt noen elever fra 2-7 trinn og de fleste har sett eller opplevd noe farlig i trafikken, for eksempel at bilene ikke stopper. Alle elevene sier da at det hadde vært bedre med trafikklys.

Mange biler kjører altfor fort og dessuten er det en sving rett før fotgjengerfeltet.

Vi er lavere enn voksne og derfor mindre synlig i trafikken, og fotgjengerfeltet er ikke opphøyd. Det regner og det er mørkt som gjør oss mindre synlig.

Det er jo trafikklys ved Merkurveien og Nedre Nattland, men ikke ved Sædalen Skole. Vi synes det er urettferdig og dumt at steder der det nødvendigvis ikke går barn til skolen har trafikklys, men ikke oss. Det er ca 300 barn på Sædalen skole, mange av disse elevene krysser fotgjengerovergangen til og fra skolen hver dag.

Vi ønsker ikke at noen barn eller voksne skal bli skadet eller i verste fall miste livet i overgangen. Trafikklys ville gjort veien til skolen sikrere, med rødt lys for bilene og grønt lys for fotgjengere blir det mye tryggere å gå over veien.

I Barnas Transportplan står det øverst:

«Det må tas spesielt hensyn til barn i trafikken. Det er viktig å utvikle et transportsystem som ivaretar hensynet til barn og unge på en god måte.»

Vi håper dere vil ta imot vårt ønske og gjøre det som står i Barnas Transportplan.

Norge møter Nederland i lagtempo-semifinalen

Sindre Henriksen tar på seg skylden for at Norge ikke klarte å vinne kvartfinalen i lagtempo.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten