fanaposten.no

Tora fra Nattland er 2. nestleder i Unge Høyre.

Fritt skolevalg, ja visst!

Meninger · Publisert 20:42, 2 des 2020

Søndag i forrige uke kom meldingen om at regjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet. Dette er en seier for elevene!

For det finnes faktisk mange gode grunner til at din nærmeste skole ikke nødvendigvis er det beste alternativet for deg. Elever som har opplevd å blitt utsatt for mobbing, eller somrett og slett bare ønsker å komme seg litt vekk fra nærmiljøet sitt må få denne muligheten. Det finnes bare et skikkelig alternativ til dette, og det alternativet kalles fritt skolevalg.

For bare fordi skolen din er fem minutters gange hjemmefra så betyr det ikke at det er den beste skolen for deg. Kanskje hudpleie på Årstad er noe for deg, eller å lære deg latin på St. Paul, eller musikk, dans og drama på Olsvikåsen. Valgmulighetene er store, og alle disse skal elever få mulighet til å benytte seg av.

Så må gjerne Audun Lysbakken si til VG at dette er virkelighetsfjern tvangsbruk. Men det viser kanskje til at han ikke helt har forstått greien. For tvangsbruk er jo å sende elever som ønsker å komme seg fra gamle klassekamerater på ungdomsskolen til å gå enda tre år med de samme folkene. Friheten til å kunne søke seg på hvilken skole uansett hvor du bor, uansett om det er Nordahl Grieg eller Åsane. Det er frihet, Lysbakken.

Videre argumenter flere politikere på venstresiden for lokalt selvstyre. Men hva en politiker i fylkeskommunen i sør eller nord måtte mene gir jeg blaffen i. Tenk å være så opptatt av å bestemme at man til og med må bestemme hvor oss elever skal gå på skole. Dette handler om elevene. Vi vet selv best hva vi vil, og da må det forbli vårt valg.

Fritt skolevalg er likhet med de fleste ting ikke perfekt, men det er det nærmeste vi kommer perfekt! I hvertfall mer enn at hvor mamma og pappa har bosatt seg skal bestemme. Eleverfår nå en større mulighet til å velge selv hvor de ønsker å gå på skole, vi får muligheten til å komme oss vekk fra den ungdomsskole gjengen man kanskje ikke følte man var en del av, og det betyr at hva som står på postkassen din ikke skal bety noe. Erna, og co – takk!

– Boliger for rusavhengige er det siste Råstølen trenger nå

Over 300 naboer i Råstølen-området har sendt inn høringsbrev der de protesterer mot planene om kommunale boliger for rusavhengige i Steinsvikkroken.

Utbygger får en ny sjanse på Fanaflaten

Planen for boliger på Fanaflaten ble sendt i retur. Nå må utbygger nedskalere prosjektet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten