fanaposten.no

– Det er overraskende at Bergen, som styres av AP, velger å bruke et gigantbyrå fra bemanningsbransjen for å telle forhåndsstemmene som vil komme inn ved neste kommunevalg, skriver Kjartan Moi Andreassen, Senterpartiet.

Forskjell på liv og lære i Arbeiderpartiet, SV og Rødt i Bergen

Meninger · Publisert 04:30, 2 mar 2023

Regjeringen har innført gode og nødvendige innstramminger i regelverket for bemanningsselskaper. Det seriøse og ordnede arbeidslivet vil styrkes, det skal gjøres lettere å rekruttere flere ungdommer inn i arbeidslivet, tillitsvalgte og fagorganisasjoner skal bedre kunne verne om arbeidstakerne og det skal bli slutt på arbeidsgivere som bruker innleie som en permanent bemanningsstrategi. Det er derfor overraskende at Bergen, som styres av AP, velger å bruke et gigantbyrå fra bemanningsbransjen for å telle forhåndsstemmene som vil komme inn ved neste kommunevalg.

Her er det flere problematiske faktorer som teller inn. Vanligvis vil det være kommunalt ansatte som omdisponeres i perioden stemmer skal telles, vikarer som leies inn og opplæres direkte av kommunen og tillitsvalgte fra de forskjellige partiene som står for tellingen av forhåndsstemmer. På den måten vil man både vite at de som teller stemmene har tilstrekkelig opplæring i den viktige jobben som skal gjøres og når alle partiene er representert i tellekorpset minsker også dette mulighetene for valgfusk.

Det å telle stemmer i et valg er ikke en hvilken som helst arbeidsoppgave, og sett bort fra det å redusere sjansen for valgfusk så er det også viktig å unngå menneskelige feil. Ved å leie inn et bemanningsbyrå for å ta seg av denne oppgaven vil bemanningsbyrået få den formelle arbeidsgiverfunksjonen, og derfra også få ansvar for selve rekrutteringsprosessen. Som et privat firma vil man ha økonomisk gevinst i høysete, og det i seg selv er ikke nødvendigvis galt, men akkurat i sammenheng med å rekruttere, lære opp og ha en arbeidsgiverfunksjon for de som skal telle stemmene i årets kommunevalg i Norges fineste by, så bør ikke økonomisk gevinst være en del av regnestykket. Her må valgets integritet være det som er i fokus.

Nasjonalt har vi i Senterpartiet historie for å jobbe sammen med både vår regjeringspartner AP, samt Rødt og SV, når det kommer til saker rundt et mer rettferdig og trygt arbeidsliv. Også lokalt i Bergen har vi gjort mye bra for å sammen jobbe for å fremme en sunn arbeidskultur i arbeidslivet. Det er derfor skuffende at alle disse tre partiene går sammen med MDG og de 4 borgerlige partiene i valgstyret, Høyre, FrP, Venstre og Folkets parti, for å la bemanningsbyråer håndtere en så viktig oppgave som å telle stemmene ved årets valg.

Senterpartiet i Bergen vil fortsette sitt arbeid for et trygt og godt arbeidsliv for kommunens innbyggere. Det burde vært unødvendig med bemanningsbyråer for slike oppgaver, og på samme måte med alle landets andre byer burde også Bergen kunne håndtere dette selv.

Lovbrudd til lands og til vanns: Ruskjørte med bil og stjal båt

Mannen tok båten fra en privat brygge ved Søvikneset. Dagen etter ble han funnet av politiet ved Bradbenken i sentrum.

Bråkete kar skal ha tafset på ansatte – fløy rett fra flyplassen til arresten

Mannen skal ha vært ufin mot ansatte på Bergen lufthavn. Han skal også ha nektet å følge pålegg fra politiet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten