fanaposten.no

Foto: Torbjørn Tandberg

For høy terskel for å ansette funksjonshemmede

Vi må alle gjøre vårt ytterste for å tilrettelegge slik at vi får flere funksjonshemmede ut i arbeidslivet, skriver Susanne Ulven Børsum.

Meninger · Publisert 21:55, 14 feb 2019

Over 16 prosent av personer mellom 15-66 år har en eller annen type funksjonshemning. Flere av disse har et stort og brennende ønske om å komme seg ut i arbeidslivet.

Vi snakker ofte i politikken om at vi ønsker flest mulig ut i arbeidslivet. Det som er synd, er at ikke alle funksjonshemmede får muligheten til å arbeide selv om de virkelig ønsker det.

Det finnes utallige eksempler på ivrige funksjonshemmede som søker stilling etter stilling da de virkelig vil bidra, men får avslag på avslag. Tanken på dette skjærer meg i hjertet. For det å være funksjonshemmet, betyr ikke nødvendigvis at arbeidsevnen er nedsatt så mye at de ikke kan bidra på en eller annen måte.

Les også: Det er godt å ha noe å stå opp til om morgenen

Personer med funksjonshemming har mye å by på i arbeidslivet. De er rett og slett en ressurs for samfunnet. De fleste har vel fått med seg Tangerudbakken borettslag på tv-en, og sett hvor flott ressurs de er i arbeidslivet og for samfunnet.

Det å ha en jobb gir mestringsfølelse og en følelse av å være inkludert og til nytte for andre. Inkludering i arbeidslivet gir også mye glede for andre ansatte, da jeg selv har opplevd at mange funksjonshemmede i seg selv er en glede å kjenne.

Vi må alle gjøre vårt ytterste for å tilrettelegge slik at vi får flere funksjonshemmede ut i arbeidslivet.

Høyre ønsker et samfunn med muligheter for alle. Så jeg vil si til dere arbeidsgivere: gi dem en sjanse!

Personer med funksjonshemming har mye å by på i arbeidslivet. Gi dem en sjanse!

Karianne Wallestad, 48 år

Du vår gode kollega har bursdag på torsdag! Vi gleder oss over ditt kjekke vesen hver eneste dag på jobb, og gratulerer deg så mye på forskudd. Du er...

Henrik Askvik Sæthre, 14 år

Vi vil gratulere Henrik Askvik Sæthre med 14-årsdagen 20. juni. Glad i deg. Håper du får en fin dag. Bursdagshilsen fra Kine, Jenny, Magnus, tante...

Nathalie Nordvik Kytiri 11 år

Hjertelig til lykke med 11-årsdagen Nathalie. Kjempeglad i deg! Klem fra pappa, mamma, Sebastian og Veronica.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten