fanaposten.no

Linn Kristin Engø (Ap). Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

For Arbeiderpartiet er gratisprinsippet i idretten totalfredet!

Meninger · Publisert 14:18, 23 aug 2019

Idretten i Bergen er mangfoldig. Her i byen har vi både karateklubber, innebandy og vannpolo. Fotball, håndball og basketball. Idretten er inkluderende, skaper fellesskap og bygger lokalsamfunn. Alle barn og unge bør ha de beste mulighetene for å drive idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv i sitt nærområde.

For mange er idretten en arena der barn vokser opp og får venner for livet. Et sted sted der de får drive fysisk aktivitet og bli trygg på selv med trenere og ledere som heiet dem til nye høyder. Det gir både motivasjon, idrettsglede og mestring.

Et så rikt idrettsliv kommer ikke av seg selv. Det må holdes i live av ildsjeler, sterke lag, men også gjennom politisk vilje. I Bergen har vi noe helt spesielt, som kalles «gratisprinsippet». Dette er helt unikt for Bergen. Gratisprinsippet betyr at ingen idrettslag skal betale for bruk av anlegg til trening og konkurranse innenfor vedtatt rammetid.

Det betyr at barn, unge og personer med særskilte behov får et variert og unikt tilbud gjennom idretten. Unge, lovende idrettsutøvere får utvikle seg og nye møteplasser blir til. Slik er det ikke mange andre steder i landet vårt.

Gratisprinsippet er et avgjørende bidrag for aktiviteten i idrettslagene, og for at idrettslagene kan holde kontingentsatsen nede, noe som igjen er sentralt for at idrettslagene kan ytterligere styrke sin plass og rolle i byen vår.

Gratisprinsippet har flere ganger vært truet. Sist periode ønsket Høyre å innføre betaling i idretten. Og påla idretten en regning på to millioner kroner. Det er ingen grunn til å tro at de har endret seg siden sist, og det bekymrer meg. For Arbeiderpartiet er gratisprinsippet totalfredet.

I idrettsplanen er det estimert at gratisprinsippet alene utgjorde en verdi på om lag 120 millioner årlig i 2014, og inkludert anleggsutvikling de siste fire år har denne verdien økt ytterligere. Det er mye penger, men en livsviktig investering for mangfold, vennskap, folkehelsen, sterkere lokalsamfunn, fellesskap og idrettsglede for alle!

For Arbeiderpartiet er det selvsagt at gratisprinsippet må ligge til grunn for framtidens generasjoner. Når idretten gir oss så mye verdifullt tilbake, er det en selvfølge at vi skal støtte opp om det!

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten