fanaposten.no

– Vi krever at Nesttun og Midtun kobles opp til fjernvarmenettet! skriver eiendomsutvikler Rune Birkeland i Zurhaar & Rubb. Foto: Ståle Melhus, arkiv

Fjernvarme, ikke fjern varme

Meninger · Publisert 21:45, 23 jun 2019

Det er på tide med et grønt skifte for Fana. Vi trenger å utvikle fjernvarme til Nesttun. Her kommer en gyllen mulighet for det nye bydelsstyret til å oppfylle mandatet sitt.

Bystyret har bestemt at Fana og de andre bydelene i Bergen skal få tilbake sitt eget bydelsstyre neste år. Her håper og forventer jeg at det nye bydelsstyret i Fana kjenner sin besøkelsestid, og blir en positiv kraft i arbeidet for et grønt skifte i Fana.

På Nesttun og Midtun fyres det blant annet med olje. Dette er verken ønskelig, bærekraftig eller særlig økonomisk. Jeg eier selv flere bygg på Nesttun og vet at ikke-fornybare energikilder er mye brukt både hos meg selv og mine naboer. Dessverre er dette fortsatt det beste alternativet for øyeblikket, slik det også var for 30 år siden. Dette er ikke lenger holdbart. Vi krever at Nesttun og Midtun kobles opp til fjernvarmenettet!

Dette er noe som burde vært gjort for lengst. Trym Aafløy fra Folkeaksjonen, Eivind Hermansen fra Høyre, Anne Charlotte Valaker Bruheim fra Ap og Vigdis Irene Vestvik fra SV – dere er alle profilerte Fana-politikere i deres ulike partier – og nå forventer jeg at dere tar utfordringen når dere skal sette sammen nye bydelsstyrer og utvikle Fana for fremtiden! Hvis ikke bydelspolitikerne kan tenke på bydelenes behov kan vi like gjerne avvikle de nye bydelsstyrene før de i det hele tatt innføres.

I Bergen er vi flinke til å utnytte avfallet vårt. Der avfall flere steder i verden havner i havet eller dumpes på fyllinger, ender det hos oss opp i ovner som varmer vann som varmer bygg. BKK og BIR er flinke gjennom BKK Varme, men det er fortsatt mulig å utnytte denne varmen enda bedre. Ved å koble Nesttun og Midtun opp til dette fjernvarmenettet bidrar vi til et bedre miljø. Vi kan ikke fortsette med å varme husene med energi som ikke er fornybar. Vi trenger grønnere alternativer.

Hvis vi ønsker et bedre lokalmiljø må vi ha bedre lokale energikilder. Vi kan ikke tenke kortsiktig og smått. Vi må tenke langsiktig og stort. Påkoblingen til fjernvarmenettet vil koste penger, men når rørene er lagt vil det spare både penger og miljø. Fjernvarme er et steg mot framtiden – for et bydelssentrum med lange historiske røtter.

Nå er KrF ute av byrådet

KrF-byrådene Håkon Pettersen og Beate Husa går av i dag.

Trygghet eller fremkommelighet?

Kanskje kan engasjement og gode argumeneter ha effekt likevel?

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten