fanaposten.no

Roger Valhammer er Aps førstekandidat til lokalvalget. Foto: Arbeiderpartiet

Et miljøvennlig og rettferdig Bergen

Etter 12 år med rot og kaos fra Høyre var Bergen hakket unna «Luksusfellen», skriver Roger Valhammer.

Meninger · Publisert 12:46, 19 feb 2019

Bergenserne fortjener kun det aller beste. Etter 12 år med rot og kaos fra Høyre var Bergen hakket unna «Luksusfellen». Dette har Arbeiderpartiet, sammen med KrF og Venstre, ryddet opp i.

Nå har Bergen bedre råd, og vi har økonomisk handlingsrom til å satse på det aller viktigste: En rettferdig og miljøvennlig by, hvor alle barn får en god oppvekst, og eldre kan leve gode og aktive liv. En by hvor det koker og yrer av liv i nabolagene. En god by å bo i, en god by å jobbe i.

Jeg er overbevist om at Bergen er på sitt beste når vi drar lasset sammen. Arbeiderpartiet går til valg på mer fellesskap, små forskjeller og store muligheter for alle. Politikk er det muliges kunst, og vi vil bruke politikken til å gjøre Bergen bedre.

Vi vil ha gratis SFO og flere lærere til de yngste, fordi størrelsen på lommeboken ikke skal avgjøre hvilke muligheter barn i byen vår har. Om datteren din går på Mjølkeråen skole eller Kirkevoll skal ikke ha noe å si for hvilket tilbud hun får. Vi skal gjøre vårt for at alle barn i Bergen får en trygg og inkluderende oppvekst.

Flere sykehjemsplasser og flere folk i eldreomsorgen, fordi det skal være trygt å bli gammel i Bergen. Det er få ting som opprører meg mer enn å høre om eldre med pleiebehov ikke får sykehjemsplass. Det er en enorm belastning for den enkelte, og for de pårørende. Årsaken til at vi har for få sykehjemsplasser i dag, skyldes at det på tolv år med Høyre-byråd kun ble 31 flere sykehjemsplasser i Bergen. De neste årene bygger vi tre nye sykehjem, og utvider to. Fordi alle skal få et trygt og godt omsorgstilbud når de trenger det.

Vi satser på utbygging av bybanen og egen rabatt i rushtiden for de som tar bussen, fordi det gjør byluften vår bedre, og reduserer klimagassutslippene. Vi skal ha den reneste byluften i Norge! Siden 2015 har vi fått på plass nesten 600 daglige bussavganger i og rundt Bergen, og nå blir billettene billigere. Som politikere holder det ikke å legge restriksjoner på biltrafikken. Vi må faktisk gjøre det både enklere og billigere å reise med buss og bane.

Arbeiderpartiet går til valg på en fornyet boligpolitikk som gjør det enklere for unge å komme seg inn på boligmarkedet i Bergen. Vi vil ha flere lærlinger i arbeid og en kommunal vikartjeneste som erstatter de kommersielle vikarbyråene. Slik får vi bedre vilkår for ansatte og gjenkjennelige fjes for eldre på sykehjem og barn i barnehagen.

Med Arbeiderpartiet blir Bergen en mer miljøvennlig og rettferdig by. Vi vil ha Bergen på sitt aller beste.

Høyre med klimaoffensivt nytt program for Bergen

Heldigvis er der politikere i de aller fleste partier som brenner for klimasaken. Jeg er en av dem.

Naboene stilte med lift da politikerne kom på besøk

Naboer mener de planlagte blokkene på Fantoft strekker seg for høyt mot himmelen. Tirsdag kom politikerne for å se.

Kåret til Årets Natteravngruppe

Natteravnene Rådal er kåret til Årets Natteravngruppe under den store Natteravnkonferansen i Bergen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten