fanaposten.no

– Vi politikere skal ikke styre frivillig sektor, men heller være en god tilrettelegger, skriver gruppeleder for KrF, Trygve Birkeland.

Et løft for frivilligheten

Meninger · Publisert 10:01, 15 mar 2019

Hvert år legger nordmenn ned frivillig innsats tilsvarende 125 milliarder kroner - eller 148 000 årsverk. Over 60 prosent sier at de har jobbet innen frivillig sektor de siste tre månedene. Ingen tvil om at frivilligheten fremdeles har sin plass i Norge! Det må vi ta vare på.

KrF-Ap-Venstre-byrådet i Bergen sørget for at det allerede i 2018 ble gratis å låne lokaler i våre byens ulike kulturhus.

Fra februar 2019 er ytterligere 14 skoler tilrettelagt for fri bruk og et betydelig antall rom og haller kan nå bestilles gjennom portalen aktiv by.

I Fana og Ytrebygda stilles skolene Kirkevoll, Ulsmåg og Skeie til disposisjon. Et kjapt søk viser at det nå samlet sett er nærmere 260 haller, baner, mindre saler, kjøkken, klasserom og musikkrom og designrom som kan leies gratis gjennom kulturkontorene i bydelene.

Byrådet tar frivilligheten på alvor og er takknemlig for alle som gir av sin tid for at flere skal få dyrket sine lidenskaper og økt sin livskvalitet. Dette er samlet sett et utmerket tiltak for å bedre folkehelsen og som bypolitikere er vi nå spente på om et utvidet antall leieobjekter, vil føre til økt aktivitet innenfor frivillig sektor.

Om dette viser seg å bli en vellykket ordning, kan flere skoler åpnes opp for frivilligheten.

Vi politikere skal ikke styre frivillig sektor, men heller være en god tilrettelegger.

KrF vil gjøre det enkelt å være frivillig! De mange som er engasjert innen frivillig sektor, er de som vet best hva som fungerer og hva som bør gjøres annerledes. Det skal nå utarbeides en ny plan for frivillighet i løpet av 2020 og gode innspill til denne planen fra dere som vet hvor skoen trykker mottas med takk.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten