fanaposten.no

– Selv er jeg avhengig av å bruke piggen på stokken, skriver Linda Odland i dette debattinnlegget om forholdene ved Nesttun Torg. (Bildet er tatt onsdag 27. januar i 12-tiden.) Foto: Trygve Hellestræ

Et hjertesukk på glatten

Meninger · Publisert 14:00, 30 jan 2021

Et lite hjertesukk fra meg, og kanskje er det flere som har opplevd det samme, og er enig med meg?

Les om hvordan dette startet: – Jeg måtte holde meg fast til bilen, støtte meg til panseret og så fikk jeg fatt i en stolpe der borte.

Det er kjempeflott at noen har tatt tak i måkingen av fortauet. Men hva med all snøen som blir måket inn fra fylkesveien, og kanskje ut fra fortauet, som da havner på plassene vi skal parkere på? Hvem har ansvar for dette?

LES OGSÅ: – Hvem skal måke dette fortauet?

Når snøen er nymåket må vi tråkke i snøen til langt opp på leggene, for å komme oss inn på fortauet. Det går for så vidt greit, når man har noen som kan hjelpe seg. Selv er jeg avhengig av å bruke piggen på stokken. Men hva med alle de andre som også har dårlig balanse, og ikke har noen å hjelpe seg?

Ett annet problem er også at vi får ikke parkert langt nok inn mot fortauskanten. Jeg er heldig som ikke har så lang bil, slik at jeg kommer meg innenfor den hvite stripen mot veien. Men det er jo andre som har større biler enn meg.

– Vi synes det er leit at handikappede hadde problemer med å komme seg frem på glatten. Og nå kan jeg komme med en gladnyhet, vi skal ta dette fortauet, var meldingen fra Bymiljøetaten 22. januar.

Men da vi skulle tilbake, var det ikke like greit å komme seg frem

Det har vært problematisk for Linda Odland å komme seg frem på glatten ved handikap-parkeringen langs Nesttunvegen. Foto: Faksimile Fanaposten fredag 22. januar 2021

En krevende uke

Det skjedde en del i løpet av den uken, da snøen dekket fortauene.

Mandag gikk for så vidt greit. Med hjelp av min treningsvenninne, så kom vi oss noenlunde frem til trening, selv om ikke fortauet var måket og det var litt glatt.

Men da vi skulle tilbake til bilen etter to timer, var det ikke like greit å komme seg frem. For da var det blitt speilblankt på fortauet, på grunn av regnet som hadde kommet oppå snøen og isen. Da måtte vi få hjelp av Jan i blomsterbutikken til å kjøre bilen min inn på torget. Der hvor det er varmekabler i bakken, var all snø og is borte. Først da kom jeg meg trygt inn i bilen og fikk kjørt hjem.

Onsdag måtte jeg droppe treningen. Jeg kjørte forbi om tirsdagen, og da så jeg at fortauet var måket, og det var jo kjempefint. Men hva med den snøen som da lå utenfor selve fortauet på parkeringplassene? Dette var blitt til is, og umulig for oss funksjonshemmede å fote oss på.

Fredag tenkte jeg at det kanskje hadde regnet så mye at isen var forsvunnet, men akk det var den jo ikke. Hvis vi funksjonshemmede skulle parkert på plassene våre, og kommet oss trygt inn på fortauet, måtte bilen stått parkert så langt ute at den hadde vært til hinder for trafikken.

Så hadde vi måttet gått ute i bilveien for å komme bort til fotgjengerfeltet, der vi da kunne komme oss trygt inn på fortauet hvor det var isfritt. Men da hadde vi i hvert fall risikert livene våre med den trafikken som kommer nedover Nesttunvegen. Det er mange som kjører over fartsgrensen på 30 kilometer i timen på det strekket. Og det hadde nok heller ikke vært så populært at bilene måtte stoppe helt opp for oss, tenker jeg.

Resultatet ble å parkere på den delen hvor der bare er lov med av- og påstigning. For akkurat der klarte jeg å få parkert, slik at jeg kunne komme meg ut av bilen på bar bakke.

Så var det å holde seg fast i bilen og bruke piggen ute på stokken, for å komme seg helskinnet inn på fortauet. Og i de to timene jeg var på trening, håpet jeg bare på at parkeringsvaktene ikke kom og ga meg bot.

Les debatten: – Bevar Steinsvikkroken som friområde

Tror vi vil fortsette å pusse opp

Frode Fjørstad er ny sjef for Obs Bygg Midtun. Han tror ikke vi er ferdige med å bruke penger hjemme når pandemien er over.

Leder: Muligheter i Fondveggen

Etter flere år i dvale er Skanska nå i gang med planlegging av et boligprosjekt i Fondveggen, fjellsiden som ligger bak parkeringshuset på Nesttun....

Politiet etter kaotisk natt: - Bekymret over lav terskel for vold

Politisjefen er bekymret etter en natt med slagsmål, manglende smittevern og salg av narkotika på russens tilstelninger.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten