fanaposten.no

Byråd Rebekka Ljosland på plass på et av de omtalte avdelingskjøkkenene. Foto: Ståle Melhus

Et hjem uten kjøkken kan knapt kalles et hjem

Meninger · Publisert 12:52, 29 jan 2019

I en stor reportasje om Siljuslåtten sykehjem i dag, tirsdag 28/1, hvor hovedrollen tydeligvis er Byråd Ljosland fra det AP-styrte byråd som begeistret uttaler:

Vi har ønsket å bygge et hjem, ikke et sykehjem. Det synes jeg vi har klart.

Et hjem består av mange rom og funksjoner, men det viktigste rommet har vært, er og vil forbli kjøkkenet. Der lager en mat. Der samles man og der koser man seg med interessante oppskrifter og lager god og velsmakende mat.

Kjøkken i sykehjem, som man tidligere hadde i Bergen er nå overtatt av ferdiglaget vakuumpakket og kald mat fra et felleskjøkken og distribuert til sykehjem og til alderspensjonister. På Siljuslåtten averteres det med at hver enhet har et kjøkken, men dette kjøkkenet produserer ingenting annet enn å ta av plasten på den vakuumpakkete maten, varme den opp og servere maten til beboerne.

Kvaliteten har vært til dels dårlig, lukt og utsende på maten har vært svært mange ganger ufyselig. Dette har gjort at mange eldre har vegret seg fra å spise denne maten, med resultat at de ikke får i seg nok næring med de fatale konsekvenser dette kan få.

Byrådet har tross mange avis oppslag, (Unntatt tydeligvis Fanposten), TV-intervjuer samt spørsmål i Bystyret, bevisst unngått å inkludere kjøkken på et flunkende nytt sykehjem. Et kjøkken som kunne ha laget god og hjemmelaget mat til beboerne.

Dette er ikke mindre enn ”en skandale”, og jeg er redd for at de nye sykehjemmene som nå er under planlegging og bygging også skal får vakuumpakket kald mat tilkjørt

FrP har vært klokkeklar at nye sykehjem må ha eget kjøkken og kokk, og at gamle sykehjem må bygges om for også å få installert kjøkken.

Så Byråd Ljosland, kanskje det er på tide, å tenke på at et hjem inkluderer et kjøkken!

FrP har vært klokkeklar at nye sykehjem må ha eget kjøkken og kokk, og at gamle sykehjem må bygges om for også å få installert kjøkken

Høyre leverer ikke på klima

Knut Vindenes og Jana Midelfart Hoff skriver i Fanaposten 5. juli at Høyre tar kampen mot Co2-utslippene og klimaendringene. Dette stemmer ikke. I...

Verdens beste dyrevelferd?

«Nyt Norge!» står det så forlokkende på skinke og svinekoteletter i butikken. Per i dag er dette tomme ord, mer egnet til å provosere enn å gi...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten