fanaposten.no

Harald Victor Hove, byrådslederkandidat, Caroline Taule, bystyrekandidat Ytrebygda, Silja Ekeland Bjørkly fylkesordførerkandidat og Hilde Onarheim ordførerkandidat,

Et ærlig valg

Vi inviterer til et bredt samarbeid, inkludert med Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger.

Meninger · Publisert 19:01, 12 mai 2019

Jens Stoltenberg beskyldte i sin tid partiledere som ikke hadde avklart samarbeidsalternativer for å mangle lederegenskaper. Høyre i Bergen er ærlige på at vi inviterer V, KrF, SP, FrP, og Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger med på å ta ansvar. Nå må Arbeiderpartiet være ærlig på om partier som Rødt skal få hånden på rattet.

I år kan 200.000 bergensere stemme frem den politikken de ønsker for byen vår de neste fire årene. Slik det ser ut nå er ingenting avgjort før alle stemmene er talt opp. Det er bra for demokratiet fordi folket avgjør. Men det krever at alle partier også er ærlige på hva velgerne kan forvente av stemmen sin. Her mangler nødvendige svar fra Ap og Roger Valhammer.

Når Valhammer forsøker å danne et inntrykk av at det sittende byrådet har som mål å bli gjenvalgt er det eneste som er sikkert ved høstens kommunevalg at det blir de ikke. Byrådspartiene er langt fra et flertall i bystyret med dagens målinger.

Hva blir alternativet? Skal Roger sikre flertall er han avhengig av en regnbueallianse der både SV, MDG og Rødt er med i kampen om byrådsmakt. Tre partier til venstre for Arbeiderpartiet som har gjort karriere på å strupe næringslivet, øke skattene, øke bompengene, avvikle private barnehager og avskaffe all form for valgfrihet.

Det er ikke Bergen på sitt beste.

Bergen på sitt beste er når vi skaper jobber og kan konkurrere om de beste hodene. Når studentene blir igjen etter endt utdanning. Når Bergen er drivkraften til vekst på Vestlandet. Å sende en regning på en milliard i eiendomsskatt til innbyggerne og næringslivet er ikke oppskriften på å gjøre Bergen til en by som flere vil bo og jobbe i. Vi skal halvere eiendomsskatten og redusere bompengene for barnefamilier slik at Bergen blir en by du har råd til å bo i.

Bergen på sitt beste er når vi kan sikre deg valgfrihet. Vi mener det er du, ikke kommunen, som er best egnet til å ta valg for deg, ditt liv og din hverdag. Det er du som skal få bestemme hva du skal ha til middag, og det er du som skal få velge hvor du vil at barnet ditt skal gå i barnehagen. Når Rødt sier de vil rekommunalisere private barnehager og sykehjem må vi spørre tilbake hvem som skal betale for det. I Oslo bruker byrådet nesten en halv milliard kroner på å gjøre private sykehjem kommunale. Det er dårlig bruk av skattebetalernes penger. Og de som er mest opptatt av å bruke andres penger er som vanlig mindre opptatt hvor de pengene kommer fra.

Venstresiden i Bergenspolitikken vokser, og ingen må tro at de ikke vil ha en hånd på rattet og en fot på gasspedalen om dette blir valgresultatet. Vil Roger Valhammer forhandle om det? Kort sagt kan det bli vanskelig å vite hva man får om man stemmer Ap i år. Men kanskje er det nettopp fordi Valhammer ser han mangler svar på hvilke konsekvenser det fører med seg når en stemme til Ap gir Rødt og SV avgjørende innflytelse, at han prøver å late som om dette handler om å gjenvelge det sittende byrådet. For det kan bli krevende for KrF og Venstre å forsvare overfor egne velgere at de er villige til å gjøre seg avhengig av Rødt og SV. Dette snakker ikke byens nye byrådsleder noe om. Men velgerne fortjener et svar før 9. september.

Bergen får uansett en ny retning etter valget. Til venstre, eller til høyre. I Høyre er vi klar til å ta ansvar. Men ingen partier får flertall alene.

Derfor inviterer vi til et bredt samarbeid, inkludert Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger. Til å være med og ta ansvar. Til å finne gode politiske løsninger for Bergen og bergenserne. Det er et Bergen på sitt beste.

Ingen partier får flertall alene.

Leder: Stenging av Sætervegen

Mandag ble Sætervegen stengt for all gjennomkjøring like ved krysset i Fanavegen. Frem til november skal entreprenører på oppdrag fra utbygger Bonava...

- Alle må bidra til mindre trengsel i kollektivtrafikken

Importsmitte og oppstart av studier og jobb etter sommerferien bekymrer Roger Valhammer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten