fanaposten.no

– Til neste år er det 90 år siden den første Redningshytten ble bygget, tenk på alle oss som siden den gang har hatt glede av å kunne stikke innom der på vår ferd underveis, uansett hvor vi startet og skulle gå videre etterpå, skriver Morten Sagen i sin hyllest til Redningshytten på Gulfjellet. Foto: Terje Bringsvor Nilsen, arkiv

En hyllest til Redningshytten på Gulfjellet

Morten Sagen hyller den frivillige innsatsen for Redningshytten og Gullfjellet.

Meninger · Publisert 06:43, 18 des 2018

Her for en tid tilbake kom jeg over boken, som Tormod Valaker har skrevet om Gulfjellskongen Anton Berge, «Kongen av Gulfjellet», på Fanahytten. Dette vekket mange gode og kjære minner da jeg leste denne.

Hans virke i Gulfjellstraktene er det skrevet mye om, hvordan han fikk bygget de to Redningshyttene i 1929 og 1936, hvordan han fikk i stand bygging av 162 varder som viser vei for oss turgåere i dette kjære fjellmassivet mellom Totland, Bontveit, Osevatn, Samdalen og Gulbotnen.

Jeg husker fra ungdommen av turene fra Øvsttun til Redningshytten uten proviant, og ved fremkomst til Redningshytten hvor varm buljong ventet, HERRLIG! Turen hjemover gikk fint da.

I all slags vær er det ferdsel på disse stiene, og vi kan ferdes trygt takket være frivillig innsats av mennesker som har gjort og gjør en gratis innsats til glede for fellesskapet, det er formidabelt, og helt i Anton Berges ånd!

Det er mange navn som dukker opp i minnet, men felles for alle som tar del i dette arbeidet rundt Redningshytten på Gulfjellet, opplever jeg er kjærligheten til landskapet og naturen som er i disse traktene. Vi har Byfjellene, for all del, men Gulfjellet troner som en majestet og utsikten fra Gulfjellstoppen er formidabel, bare ta turen opp dit og nyt det!

Til neste år er det 90 år siden den første Redningshytten ble bygget, tenk på alle oss som siden den gang har hatt glede av å kunne stikke innom der på vår ferd underveis, uansett hvor vi startet og skulle gå videre etterpå.

Jeg har selv deltatt i nærmiljøarbeid på frivillig basis på Øvsttun og Nesttun, og jeg vet hva som skal til av arbeidsinnsats for at arbeidet skal bli gjort, og ikke minst at det trengs penger til slikt arbeid.

Jeg vil derfor oppfordre alle som har interesse for at Redningshytten på Gulfjellet skal kunne ta imot turgåere også i fremtiden, og som har enn spillekonto hos Norsk Tipping, om å støtte arbeidet til Stiftelsen Redningshytten på Gulfjellet ved å knytte spillekontoen sin opp mot stiftelsens Grasrotandelsnummer, som er: 977154227, og gi 7% av det du tipper for til stiftelsen.

Til slutt, jeg er ikke medlem i Stiftelsen Redningshytten på Gulfjellet, til det strekker ikke min tid til dessverre, men på denne måten kan vi alle som er glade i dette turområdet, hjelpe til av driften av Redningshytten på Gulfjellet. Arbeidet drives helt i privat regi!

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten