fanaposten.no

– Å få etablert skole og idrettshall på Tunesflaten har vært en viktig sak for Arbeiderpartiet i over et tiår, skriver Nils Gunnar Knutsen (Ap) i sitt innlegg. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

En hall nærmiljøet har ønsket seg

Endelig har nærmiljøet fått ønske sitt oppfylt, skriver Nils Gunnar Knutsen (Ap)

Meninger · Publisert 18:15, 4 mar 2018

På bystyremøte den 21. februar ble bevilgninger til gjennomføring av investeringsprosjektet Tunesflaten idrettshall vedtatt.

Dette er en gladsak. Å få etablert skole og idrettshall på Tunesflaten har vært en viktig sak for Arbeiderpartiet i over et tiår. Jeg vet også at dette har vært en viktig sak for dagens byråd, Pål Hafstad Thorsen som sammen med Stig Hammersland har jobbet iherdig i kulissene - og har vært primus motor for å få dette til - at vi i dag kan få gjennomført investeringsprosjektet Tunesflaten idrettshall.

Det er også viktig å trekke frem personene i nærmiljøet på Råstølen, Tuneflaten og Søråshøgda som har jobbet på spreng for og synligjøre for politikerne at det er behov for både ny skole og idrettshall.

I Fanposten den 26. januar i år kunne vi lese at en av disse ildsjelene – en fornøyd leder i Råstølen velforening Odd Arne Larsen - uttalte at hallen blir akkurat det nærmiljøet har ønsket seg, etter å ha kjempet i mer enn et tiår for å få plass til et tilholdssted for ungdom. Takket være påtrykk fra nærmiljøet, økte kommunen størrelsen på hallen fra en liten gymsal til en stor og mye mer anvendelig flerbrukshall. Videre sier han at det første de vil gå i gang med er en ungdomsklubb.

At idrettshallen plasseres så nært skolen – og at ankomst til byggeplassen må skje over skoletomten der modulbygg er under oppføring - og skal stå ferdig til skolestart 2018 – skaper utfordringer. Med så mye byggearbeider på en så begrenset plass og med så trang adkomst er det svært viktig at idrettshallen er ferdig samtidig med skolen. Eller at det i hvert fall er lite som gjenstår. Dette gir en stram fremdriftsplan.

Den nye idrettshallen skal på dagtid hovedsakelig benyttes av skoler til undervisning i kroppsøving med videre. Ettermiddag og kveld tilgjengelig for idrettslag. Hallen skal først og fremst være tilrettelagt for fysisk aktivitet for flest mulig, men det skal også fungere som arena for fellessamlinger og kulturelle aktiviteter.

Idrettshallen skal inneholde aktivitetsflate på 25 x 45 meter med tilhørende fasiliteter, samt annet tilleggsareal som sosialt rom og areal for dans og scene, fler aktivitetsrom med mer. Endelig har nærmiljøet fått ønske sitt oppfylt.

Masse-exit fra Gneist

– Vi har de spillerne vi trenger, sier klubben på Liland.

Eiendommen må bevares - utbyggere vil ha vei i hagen deres

Politikerne har bestemt at Emily Hysing Dahl og Kjetil Lundes hus er bevaringsverdig. Men nå har de fått beskjed om at det kan komme vei gjennom...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten