fanaposten.no

En firefelts blindvei

Meninger · Publisert 13:56, 3 apr 2017

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var onsdag forrige uke på Litteraturhuset i Bergen for å snakke om vei. Skuffelsen var stor da vi forstod at E16 ikke var prioritert med nok penger til å få byggestart i 2021. Strekningen E16 går mellom Arna og Voss, og er truet av ras store deler av året. Økte kostnader i størrelsesorden fire milliarder kroner gjorde ifølge Solvik-Olsen regjeringens tidligere løfter om en høy prioritering av strekningen ugyldig.

Globale klimaendringer påvirker de klimatiske forholdene på lokalt nivå. Arna-Voss strekningen vil utsettes for tøffere vær og hurtigere snøsmeltinger med tilsvarende rasfare de kommende årene. Å forhindre tap av menneskeliv må være nåværende og kommende regjeringer sin førsteprioritet. Miljøpartiet De Grønne forventer at det kommer et klimabudsjett som viser klimaeffekten ved de nye veiprosjektene. Nye prosjekter med negativ klimaeffekt må skrotes.

Som den yngste deltakeren på arrangementet var det absurd å høre FrP-ministeren si at det er viktig “å bygge vei for fremtidige generasjoner”. Kommende generasjoner vil nok heller huske FrP-samferdselsministeren som han som kjørte framtiden inn i firefelts blindvei.

Det er trist å være vitne til den menneskefiendtlige politikken til dagens regjering. Hvis regjeringen vil nå sitt eget mål om 40% reduserte utslipp i transportsektoren, samt å holde den globale oppvarmingen på under 2 grader, med sikte på 1,5 grader, er de nødt til å forebygge for fremtidige generasjoner ved å kutte i utslipp der det er mulig. Dagens oljegrå politikk kommer nåværende og kommende generasjoner til å tape på.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten