fanaposten.no

Kaoset vi nå opplever med disse ståmopedene er folkevalgt politikk, skriver Håvard Sannes

Elsparkesykkel-kaoset er folkevalgt politikk

Meninger · Publisert 13:36, 19 mai 2021

I Sædalen opplever vi nå det samme kaoset som i andre deler av Fana.

Gutter helt ned i tiårsalderen kjører sikksakk midt i hovedveiene, elsparkesyklene ligger henslengt på fortauene, og fotgjengere må hoppe til side når ståmopedene (for det er det de er) kommer i full fart. Det er også ødeleggelser på kunstgressbanene .

Kaoset vi nå opplever med disse ståmopedene er folkevalgt politikk. Før 2018 eksisterte ikke disse problemene. De få ståmopedene som var i trafikkbildet da var nemlig klassifisert som motoriserte kjøretøy.

Så fikk Ketil Solvik - Olsen og FrP for seg at denne klassifiseringen måtte opphøre, for å «få litt mer moro» som de selv sa. Dette ble banket igjennom, med støtte fra H, V og KrF.

Det er heldigvis stortingsvalg til høsten, og Senterpartiet har programfestet å reklassifisere ståmopedene som motoriserte kjøretøy . Da blir de igjen forbudt å kjøre på fortau, og utleieselskapene vil mest sannsynlig fordunste som dugg for solen .

Forhåpentligvis får Senterpartiet resten av opposisjonen med seg.

Enhver med litt gangsyn gjennomskuer lett begrepet «miljøvennlig mikromobilitet». Dette er et oppkonstruert, vikarierende argument for at utleieselskapene skal tjene gode penger på at ungdom kjeder seg.

Her i Sædalen ser vi nettopp dette. Og vi har advart mot det i mange år. Det kommer store ungdomskull nå, som mangler møteplasser.

Det har i over ti år har vært laget konkrete planer for å rette på feilene sprunget utifra en tilfeldig og slepphendt byutvikling i Sædalen.

Planene - i form av bl a idrettsanlegg, multihus, kirke, sentrumsfunksjoner, sykkelvei og flompark - ligger klare, ferdig til å realiseres.

Men politikerne uthaler og trenerer prosessene og dreper det lokale initiativet på den måten.

Jeg vil anmode Bergens politikere om å igjen sette Sædalen på kartet og gi området prioritet. Prioritet betyr kroner og øre, og handling. Og det haster.

Vogntog fikk stans på Valle: - Står dumt til

Et vogntog har fått trøbbel på Valleheiene på Nesttun-siden.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten