fanaposten.no

Marte Monstad. Foto: Fremskrittspartiet

Dette bør være en vekker for byrådet

Marte Monstad Gruppeleder, Fremskrittspartiet

Meninger · Publisert 16:40, 16 mai 2020

Byrådet må ta advarslene fra skøyteløperne på alvor. De har gått for lut og kaldt vann i årevis, og nå flytter ungdommen til Stavanger.

Siden Slåtthaug isbane åpnet i 1991 har skøytemiljøet kjempet for tak over anlegget. I dag, nesten 30 år senere, har ingen ting skjedd. Det er begrenset hvor lenge idretten kan holde ut en treningshverdag preget av regn, hagl, dårlige isforhold og avlyste treningsøkter. De har rett og slett ikke fasilitetene de trenger, men det kan både Stavanger og Hamar tilby dem.

I vinter gikk Bergens olympiske skøytemestre ut og advarte mot konsekvensene: dersom de ikke snart får tak over hodet kommer skøytesporten til å dø ut i Bergen. Også Norges Skøyteforbund har uttrykt bekymring for den neste generasjons skøyteløpere. Det med god grunn.

4. mai skriver BA at byens største talenter nå gir opp Slåtthaug. Hele fire talenter i Fana IL flytter til Stavanger allerede i sommer. Det bør være en vekker for byrådet.

Et tak over hodet vil bety mye for byens mange talenter og ikke minst for fremtidig rekruttering til sporten. Jeg er helt overbevist om at vi hadde beholdt flere i Bergen dersom forholdene lå til rette for det.

Bergen er en stolt skøyteby med løpere i verdenstoppen. FrP og jeg ønsker at flere skal få muligheten til å dyrke idretten i egen by. Da kan ikke viktige investeringer la vente på seg.

I desember fremmet FrP forslag om byggestart allerede i år, med sikte på ferdigstilling i 2022. Dessverre ble det ikke slik. Nå forventer vi at byrådet lytter til ungdommen før enda flere rømmer byen på jakt etter ordentlige treningsforhold.

Vogntog fikk stans på Valle: - Står dumt til

Et vogntog har fått trøbbel på Valleheiene på Nesttun-siden.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten