fanaposten.no

Bellona og Natur og Ungdom er på vei ut til Trænarevet på Helgeland for å aksjonere mot prøveboring etter olje. Lofotveggen i bakgrunnen. Foto: Bellona / NTB scanpix

«Det må bli enklere å ta grønne valg»

Meninger · Publisert 10:18, 4 nov 2019

Kjære Venstre!

«Vi bor i et land med fantastsk natur. Den har lagt grunnlaget for velferden vår. Men naturen er sårbar.», pryder dere nettsiden deres med.

Vi er alle enige om at Norges natur er en av de fnere i verden. Jeg føler meg takknemlig og heldig som har fått lov til å vokse opp i dete landet. Vi har en ytringsfrihet og et demokrati som andre land ser opp til. Men vi har også politkere som ser grønt. Politkere som ser grønt i form av penger.

Politkere som sier «det må bli enklere å ta grønne valg», men gjør akkurat det motsate.

Akkurat nå er en oljerigg klar til å bore i Trænarevet. Trænarevet som er fødestua for mye av fisk som fanges langs norskekysten. Dete gir den norske regjering, med Ola Elvestuen i spissen, tillatelse til. Et oljeutslipp her vil føre til at økosystemet ikke vil klare å hente seg inn igjen. Dere gambler ikke bare med å ødelegge store deler av en næring som gir 100 milliarder i inntekter hvert år, men også en stor del av kystkulturen.

«Venstre vil: holde Lofoten, Vesterålen, Senja og Mørefeltet oljefritt for all framtid», står det i programmet. Likevel ser ingen av dere noen sammenheng mellom oljeutslipp i Trænarevet og havstrømmer. Utslippene vil gå rett inn i Vestfjorden og skade akkurat de stedene dere vil verne.

«På lag med fremtda», hæ?! Olje er ikke fremtda! Nå er det på tde å bygge opp fundamentet i Venstre på nytt. For dere må synes det er en tung tittel å bære på, og enda vanskeligere å forholde seg til, nemlig å være et grønt part. Spar oss for løfter som «oljefritt for all framtd» når dere ikke engang prøver å jobbe for det.

Og kjære Ola Elvestuen, du mener det bør bli enklere å ta grønne valg. Det er enkelt, du sitter med løsninger og makt. Ta et valg og stå opp for det du påstår er dine verdier og vis oss at du bryr deg.

Det er enkelt å ta grønne valg, men man må alltd starte med seg selv. La olja ligge, la havet leve!

Æ bli så førbannja. Så helvetes førbannja. Du e en pudding. Hilsen en nordlending.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten