fanaposten.no

– Etter en lang dag på jobb eller skole hvor 70% av dagen har vært tilbragt foran en eller annen skjerm, er det godt å komme hjem til godstolen og bla i Fanaposten, Sydvesten, BA eller en annen manuell avis – det føles så godt å endelig kunne få ta på, skriver innleggsforfatteren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix (Illustrasjonsfoto)

Det føles godt å få ta på

Det er vel og bra med digitale apper for det ene og det andre, men vi har nok mistet noe på veien, skriver Asbjørn Krogenæs Bøe.

Meninger · Publisert 07:29, 2 jan 2019

I vår moderne hverdag får vi stadig vekk løsninger som skal gjøre livet vårt enklere. Det florerer med apper både for det ene og det andre, og din egen telefon har kapasitet nok til å gjøre det meste. Den er til og med et bedre kamera enn det første digitale fotoapparatet du kjøpte for 20 år siden. Avisene får du gjerne digitalt på nett eller som eAvis.

Alt dette er vel og bra, men vi har nok mistet noe på veien. Etter en lang dag på jobb eller skole hvor 70% av dagen har vært tilbragt foran en eller annen skjerm, er det godt å komme hjem til godstolen og bla i Fanaposten, Sydvesten, BA eller en annen manuell avis – det føles så godt å endelig kunne få ta på!

Mulighetene på internett er uendelige, og det finnes nok flere hundre forskjellige sider med matoppskrifter. Trenger man noe raskt, rimelig og godt til middag kan et søk på nettet gi deg et utall av alternativer.

Men på tross av at det finnes millioner av oppskrifter, beskrivelser og videosnutter på nettet er jeg alltid på jakt etter nye kokebøker, og har nok over 20 forskjellige i skapet – alt fra bøker om grilling, tapas og selskapsmenyer til min personlige favoritt: 21. utgave av Haugesund Husmorskoles kokebok fra 1980, eller min mor sin tilsvarende fra 30-årene med hennes egne notater.

Med matvarer har jeg det på samme måte. I dag kan du bestille varer på nett, og så få det levert direkte på døren – vel og bra dette men – det er fremdeles godt å få ta på. 1 liter H-melk fra Q-meieriene er den samme i alle butikker (når vi ser bort i fra prisen), men det er neimen ikke klementiner f.eks. Nå jeg kjøper klementiner vil jeg gjerne plukke selv – en og en. Jeg studerer fargen, grovheten på skallet og selve formen på frukten. Nå alt dette ser og kjennes korrekt ut blir den kjøpt. Tar man en ferdigpakket pose føles det mer som lotto.

Nå er lydbøker blitt en «greie». Både romaner og faglitteratur kan man lytte til via mobiltelefonen mens man rusler eller jogger i skog og mark, men kanskje man da går glipp av ekornet som pilte oppover furustammen eller fuglen som sang så vårlig. Det er godt å få ta på – men det er jammen godt å få høre på også.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten