fanaposten.no

Valget om privatisering blir blant de viktige spørsmålene i det kommende stortingsvalget, skriver Nils Kristen Sandtrøen i dette innlegget. Foto: Stortinget

Det er storsalg nå, alt skal vekk!

Meninger · Publisert 07:26, 29 sep 2020

Privatisering. Felles verdier og velferd konsentreres ytterligere på noen private hender. De politiske forskjellene knyttet til hvem som skal eie og styre naturressurser, velferd og penger i landet vårt, er nå større enn noen gang i nyere tid. Arbeiderpartiet jobber for fellesskapet. Vi mener naturressursene og velferdsstaten vår skal komme det breie lag av befolkningen til gode.

Høyres forslag til partiprogram har tankevekkende politikk som kan føre til betydelige endringer av samfunnet slik vi kjenner det. Høyre vil «føre en politikk for økt privat eierskap». De vil krympe fellesskapets ressurser, for eksempel ved å privatisere felles norske skoger, selge mer av Equinor og ved å privatisere velferd blant annet i den felles helsetjenesten som vi i dag styrer demokratisk sammen i kommunen eller i landet.

Alt skal vekk. De vil ha storsalg nå.

Arbeiderpartiet vil tvert imot forsterke velferdsstaten vår – uavhengig av adresse og lommebok. Hvorfor ønsker vi det?

Koronautfordringen viser at det er en felles velferdsstat som gir folk trygghet. Vi ser i tillegg at de økonomiske forskjellene på folk i mange land, reduserer livskvaliteten og skaper utrygghet.

Valget om vi skal eie mer eller mindre sammen, og om vi skal ha storstilt salg og privatisering, blir blant de viktige spørsmålene i det kommende stortingsvalget.

Vi trenger et mer rettferdig Norge der vi i står opp for hverandre. Dette er til fordel for oss alle. Vi har alle glede av den felles velferdsstaten vår gjennom livet: I dag deg, i morgen meg.

Vi trenger et mer rettferdig Norge

63 nye tilfeller - ansatt ved Øvsttunheimen smittet

Kommunen melder om høyt antall smittede fredag. Samtidig er testkapasiteten på legevakten sprengt.

Kjøkkenbrann på Suitellet slukket

Fredag formiddag var det branntilløp på Quality Hotel Edvard Grieg.

Steinar fra Bjarg dømte 1.-divisjonskamp med én tilskuer

– Det var ganske spesielt, sier Steinar Hauge.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten