fanaposten.no

Den såkalte Tusseskogen er mye brukt av skoler og barnehager, men vil ikke bli brukt dersom kommunen bygger et anlegg for rusboliger. Rune Vindenes er både Høyre-politiker og bosatt i området.

Derfor er det viktig med befaring i Sandalsringen øst

Meninger · Publisert 12:41, 22 mar 2022

Det er prisverdig at hele utvalg for helse og sosial kommer på befaring denne uken for å skaffe seg førstehånds innsikt i prosjektet Sandalsringen Øst, boliganlegget som kommunen planlegger for 15 tunge rusavhengige.

Selv er jeg både beboer i det berørte området har bodd der siden 1996 - og jeg er Høyrepolitiker (vararepresentant i utvalg for helse og sosial).

Omsorg for de mest sårbare mennesker i samfunnet er en viktig del av mitt samfunnsengasjement. Da jeg første gang hørte om prospektet Sandalsringen Øst, så var derfor min første refleks positiv; at det var fint at vi som nabolag kunne strekke ut en hånd til rusmisbrukere.

LES OGSÅ: Politikerne må verne Tusseskogen

Nabolaget har gode verdier; jeg hørte flere naboer som var usikre, men fremhevet vel så mye positivitet som skepsis. Så gikk jeg over i tenkeboksen og ble en god stund i grublefase. Jo mer jeg har satt meg inn i saken, dess mer skeptisk har jeg blitt til prosjektet form og omfang, og jeg valgte til slutt å gå i samarbeid med innbyggergruppen som i høst sendte inn innbyggerforslag. I befaringen denne uken er jeg dermed mer vertskap og innbygger enn politiker.

Gjennom befaringen denne uken blir det viktig å oppnå en faktabasert og konstruktiv dialog mellom innbyggerne og utvalg for helse og sosial. Forfatteren av innbyggerforslaget som danner ramme for befaringen har allerede uttalt offentlig at innbyggerforslagets ordlyd ble preget av at man var i sjokktilstand over kommunens plan for boliganlegget.

LES OGSÅ: 800 skrev under mot ROP-boliger. Får avslag.

Byrådets avslag på innbyggerforslaget har vi lest med lupe og ser frem til å kommentere på det. Kunnskapsgrunnlaget som kommunen bruker for å underbygge at det skal være forsvarlig å lokalisere 15 tunge rusavhengige midt i et tett boligområde med mange barn og unge mener vi nok er kritikkverdig tynt.

Vi oppfordrer nå utvalg for helse og sosial til å ikke avfeie innbyggerne med det velbrukte argumentet at alle nabolag er skeptiske inntil de har «forstått at det fungerer»; for det kan mildt sagt sannsynliggjøres at prosjektet slik det er presentert innebærer en uakseptabel risiko for trygghet og livskvalitet for nabolaget.

Vi takker for muligheten til befaring, og ser frem til å møte utvalget.

Jo mer jeg har satt meg inn i saken, dess mer skeptisk har jeg blitt til prosjektet form og omfang

– Eit langt liv med målstrev er over

Oddvar Skre vart fødd 11. mars 1939. Han sovna stille inn laurdag 2. juli, 83 år gamal. Med han har Fana mista ein av sine mest engasjerte personar...

Stenger Grimesvingene i fellesferien

Brattlandstunnelen skal bli høyere – for å unngå at kjøretøy treffer taket.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten