fanaposten.no

Foto: Stale Melhus Fanaposten

DEBATT: Ytrebygda – bydelen Arbeiderpartiet har glemt

– Når Arbeiderpartiet har neglisjert Ytrebygda bydel i snart åtte år, hvorfor skal vi tro på dere nå? spør bystyrekandidat Caroline Taule i Ytrebygda Høyre.

Meninger · Publisert 13:30, 21 jan 2023

I Fanaposten tirsdag 17.01.2023 kunne vi lese at Ap-politiker Gaute Baarøy tok til orde for at Ytrebygda fortjener et bibliotek. Det kan vi i Ytrebygda Høyre også være enig i. Da må vi likevel spørre: Når Arbeiderpartiet har neglisjert Ytrebygda bydel i snart åtte år, hvorfor skal vi tro på dere nå?

Ved gjentatte anledninger har Høyre ropt varsku om at det skjer en enorm fortetting i Ytrebygda bydel, uten at det legges til rette for tilbud til barn og unge. Dette virker det som at Gaute Baarøy også er klar over. For i Fanaposten skriver han: «Da Zinken Hopp ungdomsklubb ble lagt ned i november kom det igjen fram at bydelen har utfordringer, og at ungdommene mangler tilbud».

Så hva er da grunnen til at Arbeiderpartiet er fullstendig klar over utfordringene knyttet til barn- og unges oppvekstsvilkår i Ytrebygda bydel, men samtidig velger å se en annen vei? For at bydelen mangler tilbud til barn- og unge er ikke akkurat en nyhet.

Allerede våren 2019 problematiserte Høyre problemstillingen, og lanserte i ideen om å etablere en Fysak-hall på Sandsli. Det stemte de mot. Samtidig lovet Arbeiderpartiet å starte arbeidet med å finne en egnet tomt for dette tiltaket. Fire år senere har de enda ikke gjort det.

I mellomtiden har problemene i bydelen bygget seg opp. For det viser seg at svømmetilbudet i Bergen sør er sprengt og at bassengene for lengst er modne for oppussing/renovering. Videre mangler bydelen en lenge etterlengtet 11-bane. Løsningen nå er at barn og unge må busses eller kjøres av foreldrene til Fyllingsdalen for å trene fotball. Bydelen har også et akutt behov for en ny ungdomsskole.

Det er fint at Arbeiderpartiet nå ønsker å få etablert et bibliotek i Ytrebygda bydel, og løfter opp at bydelen trenger flere samlingspunkter for barn og unge. Problemet er bare at det nå er for lite og for sent. Dere har hatt snart åtte år på å gjøre noe, men fremdeles er det ikke avsatt tomter til skole, idrett og fritidsaktiviteter. Fremfor å vente åtte nye år, så håper jeg folk i Ytrebygda i stedet stemmer Høyre.

Hva er grunnen til at Arbeiderpartiet er fullstendig klar over utfordringene knyttet til barn- og unges oppvekstsvilkår i Ytrebygda bydel, men samtidig velger å se en annen vei?

Serieforfatteren Torill skriver ett kapitel om dagen

Torill Karina Børnes fra Espeland i Blomsterdalen feirer i år 10 årsjubileum som serieforfatter. Jubileet feirer hun med en ny serie fra Fjærland.

Fly mistet all motorkraft over Flesland

Et Widerøe-fly var en kort periode helt uten motorkraft under innflyging til Bergen lufthavn i januar 2020. Det kommer fram i en rapport fra...

Noen som savner denne?

Lørdag ble denne pappesken funnet på busstoppet ved Rema 1000 Lagunen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten