fanaposten.no

Byråd Anna Elisa Tryti vil ha en helt ny høring om dette boligprosjektet på Kråkehaugen på Fantoft. Foto: Link arkitektur

Debatt: Utbyggingen på Kråkehaugen

Det er oppløftende at kommunen nå har begynt å utøve sin myndighet.

Meninger · Publisert 12:02, 16 feb 2019

Fredag 8. februar hadde Fanaposten en god artikkel om planlagt utbygging på Kråkehaugen på Fantoft. Kommunen har, etter et par behandlinger, sendt prosjektet tilbake til utbygger med en rekke pålegg og krav om endringer før det skal ut på ny høringsrunde.

Dette liker utbygger lite, ikke minst at det skal ut på ny høringsrunde. Det kan ta tid med unødig bruk av ressurser, sier de. Og noe forbløffende gir utbygger uttrykk for at de har kunder som venter på å flytte inn! Det er ikke kjent at leiligheter i prosjektet har vært annonsert. Den omtale det har fått i pressen har stort sett vært negativ.

Hadde utbygger i utgangspunktet presentert planer som harmoniserte med naturen, kulturen og omgivelsene på Fantoft kunne de ha spart mye tid og sikkert også utgifter.

Men de valgte å provosere nevnte faktorer, og nå også kommunen. Prosjektet oste av maks profitt til utbygger på det tilgjengelige område i stavkirkens nærhet. Etter førstegangs behandling kuttet utbygger et mindre bygg på sydsiden og en tunnel gjennom Kråkehaugen til det store bygget mot syd. Dette ga trolig store besparelser, og neppe mindre profitt for utbygger. Men å imøtekomme klager fra omgivelsene var ikke et tema.

Den utbygging som nå foregår på Paradis er bare begynnelsen, og må skremme noen hver. Forhåpentlig også i kommunen, som har godkjent fortettingen, for ikke å si ''forsøplingen''.

Det er oppløftende at kommunen nå utøver sin myndighet i andre utbyggingsområder.

Karianne Wallestad, 48 år

Du vår gode kollega har bursdag på torsdag! Vi gleder oss over ditt kjekke vesen hver eneste dag på jobb, og gratulerer deg så mye på forskudd. Du er...

Henrik Askvik Sæthre, 14 år

Vi vil gratulere Henrik Askvik Sæthre med 14-årsdagen 20. juni. Glad i deg. Håper du får en fin dag. Bursdagshilsen fra Kine, Jenny, Magnus, tante...

Nathalie Nordvik Kytiri 11 år

Hjertelig til lykke med 11-årsdagen Nathalie. Kjempeglad i deg! Klem fra pappa, mamma, Sebastian og Veronica.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten