fanaposten.no

MDG-politikeren ønsker Storrinden som byfjellsområde.

Debatt: Storrinden som byfjellsområde

Meninger · Publisert 14:15, 18 apr 2019

Omsider har byrådet oversendt saken om revisjon av kommuneplanens arealdel. Selv om dette er en plan som er en stor forbedring så kommer Miljøpartiet De Grønne til å foreslå endringer når dette skal behandles i bystyret neste måned.

For det første har vi ikke mye landbruksjord igjen. Vi er inne i en tid med klimaendringer som vil bidra til mindre forutsigbart vær og dermed større variasjon i avlingene.

Vi har sett en forsmak på dette i Norge i senere år med oversvømmelser og tørke over store deler av landet til samme tid. Samtidig ventes jordklodens befolkning å øke fra ca 7,5 til ca 9 milliarder mennesker i 2050. Da blir det desto viktigere å beholde de 359 dekarene som byrådspartiene Venstre, Arbeiderpartiet, KrF med støtte av FrP og Høyre ønsker å bygge ned ved Liland. Å bevare landbruksjord er følgelig viktig sikkerhetspolitikk!

Miljøpartiet De Grønne ønsker å ivareta vår gjenværende landbruksjord. Samtidig mener vi fremdeles at det vil være uforsvarlig å bygge ut en rullebane 2 på Flesland.

Vi ønsker å inkludere Liarinden og området som er satt av til en mulig rullebane 2 til en del av Bergens byfjellsområder. Med dette ønsker vi å gi disse områdene særlig stort vern. Ellers ser vi at FrP og Høyre også ønsker å bygge i idylliske Dyngelandsdalen. Vi mener at Dyngelandsdalen bør forbli en idyllisk dal istedet for å legge til rette for bilbasert utbygging.

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten