fanaposten.no

Knut Vindenes er styremedlem i Fana Høyre

Debatt: Still større krav til utbyggerne

Høyre-politiker Knut Vindenes mener det må stilles strengere krav til grøntområder når det bygges.

Meninger · Publisert 08:00, 30 aug 2020

I utbyggingsprosjektene må det stilles langt større krav til grøntområder. Det vil skaper mer attraktive bydeler i Fana og langt mer livskvalitet for menneskene som bor der.

De siste måneders mange turer i byfjellene og andre fjell, samt erfaringene når vi på arbeidsplassen min har etablert ny standard med grønne planter i et bygg, har gjort meg langt mer bevisst på hvilken utrolig stor verdi grønne planter, arealer og naturinnslag har for oss. Mer og mer av Fana fortettes og urbaniseres. Det har sine positive sider, men definitivt også negative sider. Fortettingen blir enda mer negativ når de grønne lungene neglisjeres; oasene med planter, trær som bryter med asfalten og betongen. Ja, jeg savner en langt grønnere tenkning og handling ved byggeprosjekter. Kommunen må bidra til helhetstenking rundt dette og stille tydelige nok krav overfor utbyggerne. Våre rikspolitikere får vurdere om vi burde ha en nasjonal strategi i tillegg.

Årstad bydel fremstår vel som et godt eksempel, mens mye av det som skjer i Fana synes å ha store forbedringspotensialer.

Prosjektrapporten «Uterom i tett by» fra 2016, utført av Asplan Viak AS og Spacescape på vegne av Bergen kommune, peker på dette:

«Utformingen av uterommene viser varierende kompetanse og intensjoner hos utbyggere og prosjekterende. De fleste uterom over parkering er nakne og golde, det er lite vegetasjon og trær. Prosjektene synes mer opptatt av planestetikk en brukskvalitet. Barnas behov er lavt prioritert og må finne steder utenfor prosjektene.»

Hvordan stiller byrådet seg til dette?

Regjeringen letter på korona-tiltakene

Ny fase i regjeringens koronastrategi – letter på noen av de nasjonale koronatiltakene

Busstreiken: Gjennopptar meklingen

Riksmekleren har innkalt partene i konflikten til et møte onsdag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten