fanaposten.no

Turid Øvsthus (t.v), Britt Kjerstin Kårbø og Kari Hjertholm frykter å få blokker på kollen bak dem. Det er det siste grønne elementet langs Nordåsvatet Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Debatt: Om utbyggingsplanene i Søvikmarka

Les naboenes svar til Heldal Eiendoms daglige leder om utbyggingsplanene i Søvik.

Meninger · Publisert 21:06, 24 sep 2018

Fanaposten skrev fredag en artikkel om utbyggingsplanene til Heldal Eiendom i Søvikmarka. Her svarer nabo Kari Hjertholm på noen av uttalelsene til utbyggeren.

Les saken her.

Daglig leder i Heldal Eiendom sier de ‘gang på gang ser at nabolag som i forkant er skeptiske til Heldal Eiendoms utbygginger, ikke har noenting å utsette på det når alt er ferdig og de ser hvor fint det blir’. Dette er et arrogant utsagn. Når Heldal Eiendom har fått gjennom viljen sin, og med sine utbygginger ødelagt et eksisterende bo-område, har folk ingen flere muligheter til å protestere mot utbyggingen. Jeg vil heller tro mange føler en maktesløshet over det som har skjedd.

Å kalle en kolle med urørt natur for et område som ligger brakk og derfor bør bygges ut, vitner om en dårlig forståelse for naturens økologiske balanse. Dette er sannsynligvis det eneste gjenværende uberørte området i en vid omkrets.

Det er nettopp områder med triviell vegetasjon som gjør at det finstilte økosystemet mellom f.eks insekter, fugler, småvilt og andre dyr kan fungere. Vi ønsker å bevare området som har årets første hvitveis, rikelig med blåbær, padder, pinnsvin og ekorn.

Et rikt fugleliv er det også i Søvik, og vi kan nevne mange typer spurv, inkludert gulspurv, som er rødlistet/nær truet (NT), tyrkerdue (NT), ringdue, rødstrupe, svarttrost, gråtrost, duetrost, grønnsisik, spettmeis, stær, gjerdesmett, munk, kjøttmeis, blåmeis, svartmeis, grønnfink, skjære, kråke, spettmeis, bokfink, sidensvans, linerler, låvesvale, taksvale, flaggspett, spurvehauk, pluss flere fugler vi ikke har klart å artsbestemme. .

Også vi mennesker trenger å ha noe uberørt natur rundt oss.

I kommuneplanen står det at de ikke ønsker seg boligprosjekter som blir bilbasert.

Bildelering og sykling: Daglig leder i Heldal Eiendom sier: ‘vi har jo bildelering og elsykler, og buss som stopper rett ved’.

Svært få vil dessverre se seg tjent med å bruke bildelering, da dette ikke er praktisk for å kunne få hverdagen til å fungere med å komme seg til jobb, få barn til barnehage, komme til fritidsaktiviteter, besøke venner osv.

Det samme gjelder ved bruk av sykkel. Topografien mot både Råstølen, Fanatorget og Sandsli er kupert, og det mangler sykkelparkering ved Råstølen og Sandsli. De fleste vil heller ikke sykle for å handle på f.eks Lagunen, da det er ca 3,8km dit. Det er begrenset hva man kan få med seg av kolonialvarer på en sykkel.

Det regner ca 200 – 250 dager i året, og mange kvir seg for å sykle i regn.

Dessverre er det få som sykler i området, til tross for en god sykkelveg.

Busstilbudet oppleves som dårlig. De aller fleste kommer seg derfor fram med bil. De fleste familier har to biler for å klare å sy dagene sammen.

Vi velger å tro at Bergen Kommune mener det, når de sier de ikke ønsker boligprosjekter som blir bilbasert, og derfor avviser Heldal Eiendoms utbyggingsplaner i Søvikmarka.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten