fanaposten.no

– 2022 må bli året hvor vi slutter å snakke, og begynner å handle, på klima, skriver Frode Pleym i debattinnlegget. Foto: Lise Åserud/NTB

Debatt: Nyttårsønske til alle politikere

Meninger · Publisert 16:10, 23 des 2021

De aller fleste i Norge vil ha kraftfull klimahandling og et levelig klima for dagens unge og kommende generasjoner. Politikerne, både lokalt og nasjonalt, har muligheten og ansvaret for å levere på det ønsket.

FNs klimapanel lanserte sist høst en rapport som erklærte «kode rød» for menneskeheten. I rapporten samler verdens fremste klimaforskere hovedtrekkene i publisert klimavitenskap. Rapporten gir et skremmende bilde av hvordan kloden vil se ut dersom bruken av fossil energi ikke reduseres kraftig, og klimamålene dermed ikke nås. Rapporten burde vært en marsjordre for alle politikere, for å bidra med lokale og nasjonale tiltak.

Men fortsatt mangler handlingen som kutter klimautslipp og skaper trygge jobber. Både klimatoppmøtet i Glasgow og politiske avgjørelser her hjemme er musesteg i riktig retning når det vi egentlig trenger er syvmilssteg.

Vårt nyttårsønske til alle landets politikere er at de bruker posisjonen sin til å gjøre gode valg for verdens klima og natur. 2022 må bli året hvor vi slutter å snakke, og begynner å handle, på klima.

LES OGSÅ Tett mellom utrydningstruede trær, og tre branntilløp på Arboretet i 2021: – En skogbrann her kan bli katastrofal

Rapporten burde vært en marsjordre for alle politikere

– Eit langt liv med målstrev er over

Oddvar Skre vart fødd 11. mars 1939. Han sovna stille inn laurdag 2. juli, 83 år gamal. Med han har Fana mista ein av sine mest engasjerte personar...

Stenger Grimesvingene i fellesferien

Brattlandstunnelen skal bli høyere – for å unngå at kjøretøy treffer taket.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten