fanaposten.no

Tag arkitekter skriver om "urbant gateliv" ut mot bybanen her ved Nesttunvegen. Bilforretningene må vike plassen for den planlagte utbyggingen. Foto: Tag Arkitekter

Debatt: Nok fortetting på Paradis

Meninger · Publisert 11:41, 11 des 2020

Dersom det medfører riktighet at tradisjonsrike Mercedes-Benz Service og Bilradio-spesialisten på Paradis må vike plassen for enda et digert boligblokk-kompleks, da synes jeg fortetnings-hysteriet er gått helt av skaftet! Nå har vi fra før en diger koloss ved veikrysset på Paradis, og på Skjold er et godt og veletablert boligstrøk blitt offer for invasjon av boligblokker vis a vis Skjold skole og kirken.

Det er nok nå! Kan byrådet tenke seg å frede det som er igjen av eksisterende bebyggelse i Fana bydel, eller er det å be om for mye?

Bygde-Norge er bekymret for at ungdom flytter inn til byene og tettstedene. Kunne det da kanskje være en tanke å slutte med å legge veien åpen for bygde-ungdommen, ved å bygge stadig nye leilighets-komplekser?

By og land – hand i hand, - men da er det tøvete å bygge fristelser i byene som suger kraften ut av bygde-Norge! Nok er nok – også mht. boligbygging i Bergen! Byen trenger ikke vokse mer! Freden, roen, fravær av stress – er godene et liv på landsbygda byr på! Kanskje noe for bergensere som er lei av å kjøre i kø, gå i kø, og slåss om tilbudene kjøpesentrene lokker med? Gøy på landet!

– Boliger for rusavhengige er det siste Råstølen trenger nå

Over 300 naboer i Råstølen-området har sendt inn høringsbrev der de protesterer mot planene om kommunale boliger for rusavhengige i Steinsvikkroken.

Utbygger får en ny sjanse på Fanaflaten

Planen for boliger på Fanaflaten ble sendt i retur. Nå må utbygger nedskalere prosjektet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten