fanaposten.no

Det bygges stort og tett på tomten ut mot Fanavegen. Naboene ba om en forklaring på hvorfor han ikke vil nedlegge byggeforbud.

Debatt: Miljøvennlig byutvikling vs. bøllete fortetting

Mens byråd Bakke snubler rundt i el-løperhjul i Bergen sentrum, går livet sin vante gang her i fortettingssonen på Skjold.

Meninger · Publisert 20:00, 5 jul 2020

Mens byråd Bakke snubler rundt i el-løperhjul i Bergen sentrum, går livet sin vante gang her i fortettningssonen på Skjold.

Her hvor barn og anleggstrafikk ferdes siden om side, langs smale fortau som for lengst skulle bli født på ny, men som har fått nedkomsten forskjøvet gang på gang..

Her i fortettningssonen nytes morgenkaffen til et orkester av slagborr og stødige hammerslag, mens byggestøvet legger seg pent i koppen, som et sukkerdryss helt fritt for kalorier.

Her i fortettningssonen foregår skoleundervisning til lyden av et velkjent byggeorkester, som durer i vei mens skoletimer og friminutt som blir til måneder og år, før hundretalls leiligheter står ferdig.

Her i fortettningssonen følger gode lekekamerater med på flyttelasset, når nøkkelen til nyoppussete famileboliger leveres til utbygger, som jevner det hele jorden.

Mens utbygger fyller kontoen, sikres seniorene en plass i store, dyre blokker. Her venter en rolig tilværelse, mens bybanen står urørt i hagen..

Her i fortettningssonen drukner målsetningen om miljøvennlig byutvikling i griske utbyggere sin ensidige og fordelaktige tolking av KPA, mens plan og bygningsetaten sitter fortumlet på sidelinjen, med hendene i været, og sparker i grusen..

En kan sannelig spørre seg: hva er egentlig meningen med det hele? - For her i fortettningssonen taper stadig miljøvennlig byutvikling kampen mot bøllete fortetting, utelukkende motivert av økonomiske interesser.

Med støvete kaffekopp i den ene hånden, kan en kaste småstein med den andre, og rope stopp! Men det er slett ikke lett å bli hørt, når dommeren står med ryggen til og rydder el-løpehjul!

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten